Vučiću, ne idi u Brisel!

Izvor: BKTV News, 29.Avg.2017, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vučiću, ne idi u Brisel!"

Predsednik Aleksandar Vučić trebalo bi da odbije odlazak u Brisel do puštanja iz pritvora uhapšenog Bogdana Mitrovića, smatra predsednica Demorkatske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić.

Šefica evropske dilomatije Federika Mogerini pozvala je Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija na sastanak u Brisel, u četvrtak 31. avgusta. Tanjugu je u Vučićevom kabinetu potvrđeno da će se on odazvati pozivu.

Odlazak Vučića u Brisel na razgovor sa ratnim zločincem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i to nakon hapšenja Mitrovića predstavlja, kaže se u pisanoj izjavi Rašković Ivić, "ponižavanje" građana Srbije pred "šovinističkim i uzurpatorskim režimom u Prištini".

Bogdan Mitrović (74), uhapšen je u ponedeljak pošto je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu, kod Suve Reke na Kosovu. Njemu je određen pritvor, po optužbi kosovskog tužilaštva da je navodno počinio krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva".

Predsednik Vučić izjavio je da će se država Srbija boriti za naše ljude za koje misli da su nevini, kao što je slučaj sa Bogdanom Mitrovićem. Vučić je, na konferenciji za štampu nakon razgovora sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, kazao da će se država brinuti za Mitrovića i o njemu, jer mu se čini da iza hapšenja stoji politika.

Na sastanku u Briselu, kako je najavnljeno, trebalo bi da se razmene mišljenja o nastavku dijaloga o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, a u svetlu dogovora iz jula, kada je dogovorena priprema "nove faze dijaloga", kao i da se razmotri primenu dogovora koji su do sada postignuti u dijalogu.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI! 

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.