Vučić uoči razgovora s Mogerini: Sastanak u Briselu važan, bitno da ostanemo staloženi

Izvor: BKTV News, 24.Maj.2017, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uoči razgovora s Mogerini: Sastanak u Briselu važan, bitno da ostanemo staloženi

Svaki razgovor i sastanak je važan, i dobro je da je sazvan i da se smiruju tenzije, što mi pozdravljamo, rekao je premijer Vučić pred sastanak u Briselu.

On je poručio i da je za Srbiju veoma važno da nastavi ono što je do sada uspela, a to je "da budemo staloženi i sačuvamo mir i stabilnost".

Vučić je u Briselu pred sastanak sa Federikom Mogerini i drugim liderima zapadnog Balkana rekao za RTS da ne treba da se igramo "gluvih telefona" i podvukao kakve bi >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kritike mogli da upute Srbiji u ovom trenutrku.

On je upozorio na tri vrste pritiska, jedan dolazi spolja, drugi je od dela civilnog sektora i dela poltičkih aktera i od poltičkih organizacija i institucija čijem članstvu težimo jer one žele što brže rešavanje problema.

Na nama je da se ponašamo u skladu sa našim Ustavom, jesmo na evropskom putu i želimo da uiđemo u EU ali isto tako i da zastsitimo naše nacionalne i državne interese i suverenotet i što je najvažnije slobodu, rekao je Vučić.

Mustafa u Briselu: Za primenu dogovorenog u dijalogu sa Beogradom

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić u Briselu: Trpimo tri vrste pritiska

Izvor: Večernje novosti, 24.Maj.2017

Pred sastanak balkanskih lidera u Briselu srpski premijer Aleksandar Vučić je izjavio da treba ostati staložen i sačuvati mir u regionu. Srbiji stižu kritike i spolja, od dela civilnog sektro i političkih aktera Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.