Vučić u pismu Si Ðinpingu: Srbija pruža snažnu podršku Narodnoj Republici Kini

Izvor: BKTV News, 02.Jul.2017, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u pismu Si Ðinpingu: Srbija pruža snažnu podršku Narodnoj Republici Kini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo podrške predsedniku Kine Si Ðinpingu.

U pismu se ističe da Srbija pruža snažnu podršku politici jedne Kine i da su za Srbiju Tajvan i Hongkong sastavni deo Narodne Republike Kine.

"Republika Srbija pruža snažnu podršku Narodnoj Republici Kini i Vama u očuvanju teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti Narodne Republike Kine, dajući apsolutnu podršku politici jedne Kine. Srbija najoštrije osuđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << svaki pokušaj ugrožavanja rezultata Vaše vizionarske politike, koja počiva na čvrstim principima mira, stabilnosti, poštovanja i očuvanja načela međunarodnog prava", ističe se u pismu.

Kineski predsednik Sji Đinping (Youtube printscreen)

Kako se navodi, takva politika NR Kine i lični doprinos predsednika Sija toj politici, oslonjen na viševekovnu praksu, garant je mirnog razvoja čitavog čovečanstva i poštovanja prava svake nacije na očuvanje sopstvene suverenosti.

"Nastavak unapređenja višedecenijskih prijateljskih odnosa Republike Srbije s NR Kinom, kao i produbljivanje saradnje na svim poljima, bilo je, jeste i biće jedan od najvažnijih prioriteta državnog rukovodstva Srbije i moje politike, kao predsednika Srbije“, navodi se u pismu predsednika Aleksandra Vučića.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vučić: Srbija podržava politiku jedne Kine

Izvor: Beta, 02.Jul.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo podrške predsedniku Kine Si Djinpingu u kojem je naveo da Beograd daje apsolutnu podršku takozvanoj politici jedne Kine i njenom teritorijalnom integritetu. "Srbija pruža snažnu podršku Kini i Vama u očuvanju teritorijalnog integriteta, suvereniteta...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.