Izvor: S media, 07.Sep.2012, 21:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Nemačkoj, Nemci u Beogradu

Ministar odbrane i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće u ponedeljak i utorak u Nemačkoj, potvrđeno je Danasu u Ministarstvu odbrane.

Najviše državne počasti

Vučić će biti dočekan u Nemačkom Ministarstvu odbrane uz najviše državne počasti, „što će biti prvi put da takav doček bude organizovan za jednog zvaničnika iz Srbije, s izuzetkom bivšeg predsednika Borisa Tadića, koga je na isti način >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dočekao nemački predsednik prilikom dodele nagrade Kvadriga 2009. godine“.

Vučić će razgovarati s ministrom privrede i tehnologije Filipom Roslerom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku i bezbednost Kristofom Hojzgenom, savetnikom Merkelove za pitanja EU Nikolausom Majerom Landrutom, parlamentarnim i državnim sekretarom u Ministarstvu odbrane Kristijanom Šmitom, te ministrom za ekonomski razvoj i saradnju Dirkom Nibelom.

Funkcioneri nemačke vladajuće partije u Beogradu

Dan nakon Vučićevog povratka iz Nemačke, Srbiju će posetiti Andreas Šokenhof, poslanik i zamenik predsednika poslaničke grupe vladajuće CDU-CSU, i Hans Joahim Falenski, spoljnopolitički referent pri poslaničkoj grupi CDU-CSU u Bundestagu, saznaje Danas u Ambasadi Nemačke u Beogradu.

Ognjen Pribićević, bivši ambasador Srbije u Nemačkoj, kaže za Danas da je izuzetno značajno što srpski zvaničnik odlazi u Berlin:

- Pozitivno je to što će se Vučić sresti s Hojzgenom, najbližim saradnikom Merkelove. Jedna od tema razgovora sigurno će biti i Kosovo - ocenjuje Pribićević.

Danas

Foto: Medija centar

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.