Vučić u Davosu sa Kurcom i Išingerom

Izvor: B92, 24.Jan.2019, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Davosu sa Kurcom i Išingerom

Davos -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom.

Kurc je danas na Svetskom ekonomskom forumu govorio o prioritetima njegove zemlje u Evropi i novoj globalnoj arhitekturi.

Vučić je prethodno imao razgovore sa predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumantrom Čakrabartijem i potpredsednikom kompanije Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Hadimom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Al Dareiem.

Predsednik Srbije boravi u Davosu od utorka, a juče je razgovarao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i komesarom EU za proširenje i susedsku politiku Johanesom Hanom o kvotama EU za uvoz čelika, evropskom putu Srbije i Kosovu i Metohiji. Takodje, sastao se i sa predstavnicima kompanije "Rio Tinto", a učestvovao je i na panelu o medijima uz vodeća imena iz te sfere.

Uoči odlaska u Davos, Vučić je rekao da očekuje da mnogo toga dobrog može da se uradi za Srbiju i da se zemlja predstavi u dobrom svetlu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.