Vučić se danas sastaje sa Valentinom Matvijenko

Izvor: BKTV News, 21.Nov.2017, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se danas sastaje sa Valentinom Matvijenko

Nastavlja se prijateljska poseta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa predsednicom Saveta Federacije Ruske Federacije Valentinom Matvijenko.

Matvijenko, koja boravi u poseti Srbiji, juče se sastala sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković a potom se na posebnoj sednici obratila poslanicima.

Ona je posle sastanka sa Majom Gojkovoć izjavila da Ruska Federacija nije i neće priznati nezavisnost Kosova.

Matvijenko je >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << novinarima u parlamentu rekla da su se dve zemlje u prošlosti svaki put podržavale i pružale ruku jedna drugoj.

"Mi smo zahvalni Srbiji, srpskom rukovodstvu i srpskom narodu na tome što nisu priznali nezakonito proglašene sankcije protiv Rusije. Zahvalni smo što ulažu napore na razvoju ekonomske saradnje", rekla je Matvijenko.

Obraćajući se poslanicima rekla je da je nedopustivo Srbiju stavljati pred "veštački izbor" - ili Zapad ili Rusija i poručila da u svetu nema snage koja bi mogla da sruši prijateljstvo i saradnju Rusije i Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.