Vučić sa japanskim ambasadorom o unapređenju saradnje

Izvor: Studio B, 18.Jun.2015, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa japanskim ambasadorom o unapređenju saradnje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Japana Masafumija Kurokija, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje dve zemlje.

Vučić je zahvalio japanskom ambasadoru na zalaganju za unapređenje saradnje Srbije i Japana, čemu je i doprineo svojim velikim iskustvom i diplomatskim znanjem, saopštno je danas iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je zahvalio i japanskoj Vladi za pruženu veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << humanitarnu, razvojnu i finansijsku pomoć. "Želimo dalje jačanje odnosa sa Japanom, kao velikim prijateljem Srbije", istakao je srpski premijer i rekao da bi poseta predsednika japanske Vlade Šinzo Abea bila velika čast za našu zemlju.

"Možemo mnogo da naučimo od Japanaca i njihove posvećenosti radu", naveo je Vučić.

Ambasador Kuroki rekao je da je Srbija, za vreme njegovog mandata, mnogo napredovala i da je važno da srpska Vlada nastavi sa ekonomskim, zakonskim i društvenim reformama koje sprovodi, dodaje se u saopštenju.

"Spoljnopolitički cilj Srbije da se pridruži Evropskoj uniji donosi dobrobit prvenstveno srpskom društvu i ekonomiji", ocenio je japanski ambasador.

Kuroki je najavio je i novu japansku investiciju u Srbiji, ali, osim za napredak ekonomske saradnje, izrazio je želju da se saradnja unapredi i u kulturi, sportu i drugim oblastima.

Ambasador Kuroki rekao je da će najvažniji zadatak njegovog naslednika u Beogradu biti da se realizuje poseta premijera Vučića Japanu, jer bi se njome dao izuzetan doprinos srpsko-japanskim odnosima.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vučić prima u oproštajnu posjetu ambasadora Japana

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jun.2015

BEOGRAD - Predsjednik Vlade Srbije Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u oproštajnu posjetu ambasadora Japana u Srbiji Masafumija Kurokija...Kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, premijer Vučić primiće i delegaciju Poslaničke grupe prijateljstva sa Srbijom Nacionalne Skupštine Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.