Vučić sa čelnicima BiH u Karađorđevu?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jul.2015, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa čelnicima BiH u Karađorđevu?

Prema nezvaničnim informacijama, sastanak srpskih zvaničnika sa članovima Predsedništva BiH u sredu, 22. jula, trebalo bi da bude upriličen u rezidenciji u Karađorđevu, nadomak Bačke Palanke.

Tamo su i ranije donošene važne odluke i održavani važni politički skupovi, a ime sela često je pominjano u vodećim medijima. Ipak, sve se uglavnom na tome i završavalo.

U selu koje je nekad zapošljavalo preko 1,000 radnika danas radi tek negde oko 20 ljudi. Na samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kilometar i po od rezidencije u kojoj se sastaju najviši državni zvaničnici ostale su samo prazne prostorije benzinske pumpe, pekare, mlekare, klanice, toplane i stala.

Zbog toga meštani i ne mare za delegacije koje se sastaju tik pored njih. Od toga, tvrde, ionako odavno nemaju nikakve koristi.

Na ergeli koja je nekada imala preko 1.000 najkvalitetnijih grla stoke, a danas tek stotinak, nalazi se najstarija sačuvana knjiga utisaka, koja datira još iz 1924. Čuvaju se u njoj poruke svih državnika. Poslednja je ostala od Borisa Tadića, koji je napisao da će učiniti sve da ovo mesto povrati stari sjaj. Meštani nisu sigurni da li je od tada i jedan državnik tu svratio.

Prilaz rezidenciji Karađorđevo uveliko se sređuje. Da li zbog navodnog sastanka delegacija Srbije i Predsedništva BiH, ili samo zato što je trava porasla, znaćemo već u sredu.

Ukoliko bi neko navratio i do sela, kažu stanovnici, voleli bi da nadležni vide i urede objekte iz kojih raste drveće, ili možda posete urušenu kasarnu u kojoj je između ostalih, deo vojnog roka odslužio i čuveni Dražen Petrović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.