Vučić sa ambasadorom Azerbejdžana o nastavku saradnje dve zemlje

Izvor: Studio B, 08.Jun.2015, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa ambasadorom Azerbejdžana o nastavku saradnje dve zemlje

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Republike Azerbejdžan Eldarom Hasanovim o nastavku saradnje dve zemlje, posabno u oblasti infrastrukture.

Vučić je naglasio da je Srbija otvorena za sve dogovore, jer su se azerbejdžanske kompanije, koje već posluju u našoj zemlji poput "Azvirta", pokazale kao vredne, precizne i da poštuju rokove, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju sa medijima,.

Razmotrene su mogućnosti njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << angažovanja i u drugim infrastrukturnim projektima u Srbiji, poput obilaznice Dobanovci-Bubanj potok, navodi se u saopštenju i dodaje da je Hasanov najavio dolazak stručnjaka iz azerbejdžanske kompanije "Azmeko", koja je pokazala interesovanje za MSK i hemijski kompleks u Srbiji.

Vučić je, kako se navodi, zamolio ambasadora Hasanova da prenese predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu zahvalnost za pažnju i podršku koju pruža Srbiji.

Hasanov je naglasio da su razgovori premijera Vučića sa predsednikom i državnim rukovodstvom Azerbejdžana, tokom nedavne posete Bakuu, postavili osnovu za veću saradnju dveju zemalja, piše u saopštenju.

Azerbejdžanski ambasador je, kako se dodaje, preneo da je predsednik Alijev tražio od svoje Vlade da radi na konkretnim rešenjima za predloge o ekonomskoj saradnji o kojima se tada razgovaralo, posebno u oblasti infrastrukture.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.