Kukan i Flekenštajn: Sada bolje razumemo podele na srpskoj političkoj sceni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2019, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kukan i Flekenštajn: Sada bolje razumemo podele na srpskoj političkoj sceni

Delegacija Evropskog parlamenta, koju su predstavljali Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, ocenila je da je tokom razgovora sa političkim strankama i pokretima u Srbiji imala iskrenu razmenu stavova, što je omogućilo da bolje razume izazove i podele na srpskoj političkoj sceni, saopštio je danas EU info centar.

"Razmotrićemo te razgovore, daćemo predloge za dalje postupanje i ostaćemo spremni za blisku saradnju sa svim srpskim političkim strankama u Narodnoj skupštini", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << naveli su iz delegacije Evropskog parlamenta.

Kukan i Flekenštajn su juče i danas održali niz sastanaka sa političkim akterima vlasti i opozicije o jačanju političkog dijaloga u Skupštini Srbije.

U saopštenju se navodi da je cilj misije bio da delegacija EP sasluša lidere u parlamentu i predstavnike glavnih političkih stranaka, kako bi što bolje razumeli političku atmosferu u Srbiji i identifikovali konkretna pitanja čije bi rešavanje moglo da vodi do poboljšanja političkog dijaloga i kulture u Skupštini Srbije.

Sa Vučićem o političkoj atmosferi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Kukanom i Flekenštajnom, sa kojima je razgovarao o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove Dejvid Mekalister je, tokom poslednjeg susreta sa Vučićem, najavio dolazak delegacije u okviru istraživačke misije EP o jačanju parlamentarnog dijaloga u Narodnoj skupštini, navedeno je u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika republike.

Kukan i Flekenštajn su juče u Skupštini Srbije razgovarali sa predstavnicima poslaničkih grupa.

SzS tražio od Kukana i Flekenštajna ispunjavanje 42 uslova, prvi se tiče promene svih članova REM do 15. septembra

Predstavnici Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Nebojša Zelenović i Miroslav Aleksić tražili su danas od Kukana i Flekenštajna garancije da će biti ispunjena 42 zahteva sa protesta "1 od 5 miliona", preneo je predsedavajući Saveza, Zelenović.

Oni su se na sastanku sa Kukanom i Flekenštajnom, u sedištu delegacije EU u Beogradu, zadržali više od sat vremena.

"Želeli smo da dobijemo garancije da će 42 zahteva biti ispunjena, a prvi se tiče promene svih članova REM do 15. septembra. Posle bismo mogli da razgovaramo o svim ostalim stvarima", rekao je Zelenović Tanjugu.

On nije hteo da govori o detaljima sastanka.

PSG: Oni su tu da provere situaciju na terenu

Današnji sastanak sa bivšim poslanicima Evropskog parlamenta u sedištu delegacije EU u Beogradu međunarodni sekretar Pokreta slobodnih građana (PSG) Natan Albahari za FoNet je nazvao vrlo otvorenim i konstruktivnim.

"Oni su tu da provere situaciju na terenu, da se upoznaju sa političkim akterima i upućeni su u situaciju u Srbiji, posebno kada je reč o slobodi medija", rekao je Albahari.

On je zadovoljan sastankom kom je prisustvovao i šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici jer, kako je rekao, dolazak bivših parlamentaraca potvrđuje zainteresovanost Evropskog parlamenta da razmotri dalje korake kako bi se izbegla politička kriza u Srbiji.

Na sastanku je bilo reči i o stavu PSG o bojkotu, a Albahari je rekao da im je pojasnio da je prerano za donošenje takve odluke, jer je preostalo da učestvuju na još dva sastanka vlasti i opozicije na Fakultetu političkih nauka (FPN).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić sa Kukanom i Flekenštajnom o političkoj atmosferi

Izvor: Blic, 30.Avg.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju predstavljaju Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, sa kojima je razgovarao o političkoj atmosferi i konkretnim pitanjima u cilju omogućavanja dijaloga parlamentarnih stranaka.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.