Vučić s Plevnelievim: Bugarska manjina - most između dve zemlje

Izvor: Blic, 12.Mar.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić s Plevnelievim: Bugarska manjina - most između dve zemlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u razgovoru sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelievim da bugarska nacionalna manjina u Srbiji predstavlja most između dve zemlje.

Vučić i Plevneliev su razgovarali o evropskim integracijama Srbije, a visoki gost iz Sofije je istakao da Bugarska podržava evropski put Srbije i spremna je da sa Srbijom podeli iskustva iz svojih pregovora sa EU.

Бугарска подржава европски пут Србије >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << и спремна је да подели своја преговарачка искуства са нама. w/@BgPresidency pic.twitter.com/cRcq4hYgoP

— Александар Вучић (@SerbianPM) March 12, 2015

Srpski premijer i bugarski predsednik saglasni su da je potrebno povećati ekonomsku saradnju i trgovinsku razmenu dveju zemalja.

Tema razgovora bila je i saradnja u oblasti energetike, posebno o pitanju gasnog interkonektora.

Premijer Vučić rekao je da je srpsko tržište otvoreno za nove investicije iz Bugarske, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska manjina most među narodima

Izvor: B92, 12.Mar.2015

Bugarska nacionalna manjina u Srbiji predstavlja most između dve zemlje, rekao je premijer Srbije u razgovoru sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelievim...Premijer Srbije Aleksandar Vučić i Plevneliev su razgovarali o evropskim integracijama Srbije, a visoki gost iz Sofije je istakao da Bugarska...

Nastavak na B92...

Gojković razgovarala sa predsednikom Bugarske

Izvor: Blic, 12.Mar.2015

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je danas sa predsednikom Bugarske Rosenom Plevnelievim, koji boravi u poseti Srbiji, i tom prilikom je istaknuta spremnost da se odnosi dve zemlje dodatno unaprede u različitim oblastima poput ekonomije, izgradnje infrastrukture, kao i na parlamentarnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.