Vučić razgovarao sa Patruševom

Izvor: B92, 19.Jun.2013, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Patruševom

Beograd -- Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom.

Na sastanku je konstatovano da je potrebno povezivanje institucija sistema dve države u zajedničkom suprotstavljanju različitim vrstama bezbednosnih izazova i pretnji.

Na sastanku Patruševa i Vučića, koji je i ministar odbrane, usaglašena su pitanja unapređenja saradnje sistema odbrane, vojnotehničke, vojnoekonomske i naučne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnje, kao i energetske bezbednosti i projekata zajedničkih investicija, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na sastanku je izvršena analiza rada i nadležnosti, kao i modaliteta za unapređenje saradnje između Saveta za nacionalnu bezbednost Srbije i Saveta za nacionalnu bezbednost Ruske Federacije. Razmatrani su modaliteti unapređenja rada kroz pripreme za potpisivanje Memoranduma o saradnji između dva Saveta.

Teme razgovora bile su odnosi prema klasičnim i savremenim modalitetima ugrožavanja nacionalne bezbednosti, borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, korupcije, trgovine ljudima i drogom, graničnog kriminala, energetske bezbednosti kao i ilegalnih migracija.

Dve strane su konstatovale neophodnost povezivanja institucija sistema dveju država u zajedničkom suprotstavljanju različitim vrstama bezbednosnih izazova i pretnji.

Usaglašena su pitanja unapređenja saradnje sistema odbrane, vojnotehničke, vojnoekonomske i naučne saradnje, kao i energetske bezbednosti i projekata zajedničkih investicija.

Ranije danas, sa Patruševom je razgovarao i premijer Srbije Ivica Dačić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić razgovarao sa Patruševom

Izvor: Akter, 19.Jun.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić razgovarao je sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.