Vučić razgovarao sa Devenportom i Čepurinom o rezoluciji, Briselu, migrantima

Izvor: Studio B, 27.Jun.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovarao sa Devenportom i Čepurinom o rezoluciji, Briselu, migrantima

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji Majklom Davenportom da predlog Velike Britanije za donošenje Rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija ni malo ne doprinosi politici pomirenja.

Rezolucija doprinosi jačanju nacionalističkih tenzija i razdvajanju naroda na Zapadnom Balkanu, rekao je Vučić.

Premijer Vučić je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << će sav trud uložiti u politiku pomirenja, zajedničkog života i rada u regionu, kao uslova napretka Zapadnog Balkana.

Istovremeno Vučić je istakao posvećenost Vlade Srbije evropskim integracijama kao spoljnopolitičkom prioritetu.

Sagovornici su razmenili i stavove uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u ponedeljak u Briselu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srpski premijer je naglasio da je za Vladu Srbije važan suštinski dogovor o Zajednici srpkih opština, kao delu Briselskog sporazuma, i o telekomunikacijama, energetici i "Parku mira" u Kosovskoj Mitrovici, ali da se u dijalogu prvenstveno vodi državnim interesima Republike Srbije.

Dvojica sagovornika razmotrila su i situaciju u regionu.

Davenport je, povodom velikog priliva ilegalnih imigranata, kao zajedničkog problema Srbije i Evropske unije, rekao da će uskoro biti održan zajednički sastanak radi rešavanja tog problema na Zapadnom Balkanu.

Vučić i Čepurin o britanskom predlogu rezolicije 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin saglasili su se danas da se, po pitanju donošenja rezolucije o Srebrenici, Srbija i celokupan srpski narod nalaze u teškoj situaciji.

Rusija je iskazala razumevanje za stavove Republike Srbije i smatra da rezolucija neće doprineti pomirenju, već će, naprotiv, samo doprineti daljem razbuktavanju nacionalnih strasti i tenzija u regionu, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić je rekao da je Srbija iskazala jasan i nedvosmislen stav po pitanju teksta predložene rezolucije i da takva rezolucija nije donošena ni na petogodišnjicu, ni na desetogodišnjicu, ni na petnaestogodišnjicu događaja u Srebrenici, te da njena politička motivisanost vodi daljoj destabilizaciji ukupnih prilika u regionu Zapadnog Balkana.

Rezolucija o Srebrenici je predlog Velike Britanije.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Presudan dogovor o Zajednici srpskih opština

Izvor: Blic, 27.Jun.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine, koji se očekuje u ponedeljak poručio da je u tim razgovorima presudan dogovor o Zajednici srpskih opština, kao i da se usaglase stavovi o telekomunikacijama, energetici i "Parku mira" u Kosovskoj Mitrovici...Kako...

Nastavak na Blic...

Vučić razgovarao sa Devenportom

Izvor: Beta Video, 27.Jun.2015

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u razgovoru sa šefom delegacije EU u Srbiji Majklom Devenportom da predlog Velike Britanije za donošenje rezolucije o Srebrenici u Savetu bezbednosti UN nimalo ne doprinosi politici pomirenja (pokrivalica)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.