Vučić primio akreditive ambasadora Belorusije: Srbija iskren partner za unapređenje bilateralnih odnosa

Izvor: BKTV News, 27.Jul.2017, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić primio akreditive ambasadora Belorusije: Srbija iskren partner za unapređenje bilateralnih odnosa

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, primio je danas akreditivno pismo novog ambasadora Belorusije Valerija Briljeva.

Predajući akreditive, Briljev se Vučiću obratio na srpskom jeziku.

"Imam čast da vam predam akreditivna pisma kojima me predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko akredituje za izvanrednog opunomoćenog ambasadora Belorusije", rekao je Briljev.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što se svi oblici saradnje dveju zemalja uspešno razvijaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << a posebno što je intenziviran politički dijalog na najvišem nivou.

Beloruski ambasador je preneo srdačne pozdrave predsednika Aleksandra Lukašenka, na šta je srpski predsednik uzvratio ponovnim pozivom predsedniku Belorusije da zvanično poseti Srbiju.

Vučić je istakao da se i prilikom boravka u Minsku u januaru još jednom uverio da je Belorusija jedan od najdoslednijih i najpouzdanijih prijatelja Srbije.

On je naglasio da se to prijateljstvo manifestuje i snažnom podrškom teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, odnosno nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i protivljenjem prijemu takozvanog Kosova u različite međunarodne organizacije, na čemu smo veoma zahvalni, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika.

Vučić je beloruskom narodu i državnom rukovodstvu poručio da u Srbiji imaju iskrenog partnera za unapređenje bilateralnih odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa, a na dobrobit naroda obeju zemalja.

Beloruski ambasador je izneo nekoliko predloga za plasman srpskih proizvoda na belorusko tržište, što bi uvećalo spolknotrgovinsku razmenu.

Srpski predsednik je rekao da će mu biti zadovoljstvo da beloruskom ambasadoru pruži svaku pomoć u obavljanju odgovorne diplomatske misije i primetio da ambasador Briljev odlično govori srpski jezik.

To je prvi put da Vučić prima akreditive ambasadora od kako je stupio na dužnost predsednika, a nakon Briljeva, primiće akreditivno pismo novog šefa Delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija.

Novi ambasador Pakistana Sajed Adil Gilani danas je, takođe, predao svoje akreditive predsedniku Srbije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.