Vučić prihvatio Đilasov poziv na tv duel, ali ima uslov

Izvor: Politika, 07.Okt.2013, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić prihvatio Đilasov poziv na tv duel, ali ima uslov

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas poziv predsednika Demokratske stranke Dragana Đilasa na TV duel, ali je zatražio da u njemu učestvuju i lideri opozicije iz Demokratske stranke Srbije i Liberalno-demokratske partije.

„Iako sam trenutno veoma zauzet, spreman sam da se odazovem pozivu gospodina Đilasa. Samo tražim da to bude duel sa svom trojicom lidera opozicije, dakle sa Đilasom, ali i Jovanovićem i Koštunicom. Neka sva trojica sednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << preko puta mene i kažu šta zameraju novoj vladi, a ja im obećavam da ću odgovoriti na sva njihova pitanja”, rekao je Vučić beogradski list Informer od ponedeljka.

Predsednik DS-a Dragan Đilas pozvao je Vučića na TV duel nakon što je potpredsednik vlade spomenuo njegovo ime govoreći o velikom deficitu i javnom dugu Srbije.

„Recite mi tog genija koji može to (problem dugova) da reši pre 2016. godine. Jel' to možda Đilas? Jel' rešenje ono što je on uradio u javnim preduzećima u Beogradu?! Pa zakukaće cela Srbija kad za mesec dana budu poznati bilansi gradskih javnih preduzeća”, rekao je Vučić.

Đilas, koji je smenjen sa mesta gradonačelnika Beograda, na te je kritike odgovorio da je spreman da Vučiću „u četiri oka” objasni kako da reši pitanje dugova države.

Đilas: Ako neko ima nešto da kaže, neka kaže odmah

Gradonačelnik u tehničkom mandatu Dragan Đilas nastavio je danas da polemiše sa vicepremijerom Alekandrom Vučićem, od kojeg traži da odmah iznese podatke o poslovanju grqadskigh javnih preduzeća i tvrdi da Srbija „kuka” zbog onog što se radi poslednjih 15 meseci.

Đilas je novinarima rekao da sva gradska javna preduzceća, osim Centra „Sava” i „Jugokoncerta”, uspešno posluju „u situaciji koja je skoro nemoguća” i da „ako neko ima nešto da kaže povodom toga, to treba da uradi odmah, a ne da čeka mesec dana”.

Reagujući na izjavu prvog potredsednika vlade Aleksandra Vučića da će „Srbija zakukati kada za mesec dana budu poznati bilansi gradskih javnih preduzeća i grada Beograda”, on tvrdi da Srbija već kuka zbog onoga što je urađeno u prethodnih 15 meseci.

„Ako neko ima nešto da kaže to treba da kaže odmah danas ili sutra i nema potrebe da čeka mesec dana, ako već danas nešto zna, a ako ne zna, ne znam kako može da kaže da će znati tek za mesec dana”, rekao je Đilas.

On je naglasio da „ne voli previše to kukumavčenje i lelekanjje” i da više voli da judi rade i da imaju rezultate.

Đilas je nakon obilaska Biznis inkubatora Kancelarije za mlade dodao da „danas kuka i 475.000 penzionera koji su ostali bez 13. penzije, koja je tako gromoglasno uvedena pre godinu dana”.

On je međutim, naglasio da Grad funkcioniše normalno u situaciji koja baš nije normalna za grad.

Agencije

objavljeno: 07.10.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić prihvata Đilasov poziv na TV duel, uz jedan uslov

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Okt.2013

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije je zatražio da u njemu učestvuju i lideri opozicije iz Demokratske stranke Srbije i Liberalno-demokratske partije.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.