Vučić o napadu na Pupovca: Ne dolivati ulje na vatru, da gradimo budućnost

Izvor: BKTV News, 28.Sep.2018, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o napadu na Pupovca: Ne dolivati ulje na vatru, da gradimo budućnost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mu je žao zbog napada na predsednika SDS S Milorada Pupovca u Zagrebu, ali i da to ne menja njegov stav i poruku da Srbija i Hrvatska, Srbi i Hrvati, treba da grade zajedničku bdućnost.

Vučić je novinarima u Nišu rekao i da će kasnije večeras pozvati Pupovca.

"Žao mi je zbog svega što se dogodilo Pupovcu i neću ovu situaciju da koristim da bih dolivao ulje na vatru loših odnoša Srba i Hrvata", rekao je Vucić >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i ukazao da su naše emocije uzavrele kada se o takvim stvarima govori, ali da bi voleo da Hrvatska razume da imamo zajedničku budućnost, dok po pitanjima iz prošlosti možemo da se razlikujemo.

"Po pitanjima iz prošlosti mogu da mi zamere šta hoće i mojim izjavama i ja njima, ne samo što se tiče izjava, nego što se tiče i dela - mnogo toga, ali to ne menja moju poruku da sam aposolutno uveren da Srbija i Hrvatska i da će Srbi i Hrvati, bez obzira na tragičnu ličnu i porodičnu prošlost, morato zajednički da grade buduhcnost" rekao je Vučić.

Kako je rekao, bilo bi dobro i kada bi da se više takvih glasova čulo iz Hravtske te da se i onda takve stvari ne bi dešavale ni Pupovcu ni drugim srpskim predstavnicima ni Srbima koji tamo žive. Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) i lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu, Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je, u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, gađan, kako su preneli mediji, ostacima hrane.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.