Vučić o Savamali: Ne vidim problem dok su protesti mirni

Izvor: Blic, 27.Jun.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić o Savamali: Ne vidim problem dok su protesti mirni

Mandatar za sastav nove Vlade Srbi Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom novog protesta građana zbog rušenja objekata u beogradskoj četvrti Savamala, da ne vidi nikakav problem u tome dok su okupljanja mirna.

- Sve dok su protesti mirni i demokratski, ne vidim u tome nikakva problem - rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa članovima Američke privredne komore u Srbiji.

On je dodao i da su "svi mirni i demokratski protesti dozvoljeni" i da pokazuju stepen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << demokratije u Srbiji.

Upitan koji je konačni cilj protesta, Vučić je odgovorio da nije zainteresovan da zna.

- Svi mogu da me ruše, ali na izborima ako to građani dozvole... a novi izbori su za tri godine i devet meseci - rekao je Vučić.

Upitan da li je sa američkim ambasadorom Kajlom Skotom razgovarao o predstavniku te ambasade čiju su fotografiju sa učesnicima protesta objavili pojedini mediji, on je odgovorio negativno.

Pročitajte još

Četvrti protest kojim se traže ostavke odgovornih za rušenje objekata u četvrti Savamala održan je u subotu u Beogradu, uz učešće oko 20.000 ljudi.

Objekti u Hercegovačkoj ulici srušeni su u noći između 24. i 25. aprila, a po izjavama svedoka, bagerima su ih porušili ljudi s fantomkama na glavama, koji su očevice zatvarali u hangar.

Vučić je ranije izjavio je da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti Beograda i da će oni za to snositi odgovornost.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Protesti pokazuju dobro lice Srbije

Izvor: Blic, 28.Jun.2016, 10:45

"Odnosi Srbije i Amerike su dobri, stabilni, a nadam se da će biti još bolji u budućnosti, i na tome radimo. Ja sam apsolutno relaksiran što se svake vrste demokratskih protesta tiče i mislim da su oni dobro lice Srbije, koje je veoma važno da pokažemo", rekao je mandatar za sastav Vlade Srbije...

Nastavak na Blic...

Vučić:Nek protestuju, nek pište, samo nek su mirni

Izvor: Mondo, 28.Jun.2016

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da protesti predstavljaju demokratsko lice Srbije, ali da se legitimitet stiče i stvari rešavaju - na izborima...Foto: Tanjug/ Rade Prelić..Kad je reč o odnosima Srbije i SAD, Vučić je potvrdio da su oni dobri i stabilni i da se nada da će biti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.