Vučić na Bezbednosnom forumu: Srbija će učiniti sve da sačuva regionalni mir

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić na Bezbednosnom forumu: Srbija će učiniti sve da sačuva regionalni mir

Mir je preduslov za razvoj, a nestabilan Balkan i ekonomski i tehnološki nerazvijen region opterećen stereotipima nije rešenje, poručio je predsednik Vučić na Beogradskom bezbednosnom forumu.

Predsednik Srbij Aleksandar Vučić je rekao da je u vezi s tim manje optimistačan nego prošle godine, a da ni tada nije baš bio optimista, ali, kako je primetio, to je njegova priroda.

Bez sumnje, međutim, naveo je da će Srbija učiniti sve da očuva regionalni mir i >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << spokoj, što je najvažniji preduslov za razvoj i napredak regiona.

FOTO: Tanjug/ Rade Prelić

"Kad kažem da sam manje optimističan, to nije samo zbog nas i ne stidim se da to priznam – deo smo problema. Ne reagujemo s vremena na vreme kako treba, potcenjujemo teškoće, preterujemo u reakcijama, ali u isto vreme imamo probleme koji su uvezeni iz Evrope i sveta", primetio je pedsednik.

Vučić: Srbija podržava sve što doprinosi pomirenju na Zapadnom Balkanu

Dodao je i da smo uspeli u jednoj stvari kad je reč o stabilnosti, posebno u odnosima na relaciji Beograd–Priština, a to je da "nismo imali mrtve", što je, dodao je, za građane veoma važno.

"Ljudi se bar malo više osećaju bezbedno, ako smo i tome malo doprineli onda sam zadovoljan. Ali to nije dovoljno", ocenio je Vučić.

Zato je, kaže, i predložio unutrašnji dijalog da se građani u Srbiji izjasne o kosovskom pitanju, jer, dodaje, moramo da razgovaramo jedni sa drugima, da iznesemo zahteve i privedemo ih realnosti.

"Ali i da pitamo drugu stranu da uradi to isto, inače ćemo imati zamrznuti konflikt narednih 10, 20 ili 50 godina, a za to nemamo vremena ako mislimo na budućnost dece i unuka", poručio je Vučić.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.