Vučić i Šapić na koktelu sa mladima; Beograd je metropola; Gužva za slikanje s Vučićem FOTO

Izvor: B92, 14.Dec.2023, 10:42

Vučić i Šapić na koktelu sa mladima; "Beograd je metropola"; Gužva za slikanje s Vučićem FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić nosilac liste "Aleksandar Vučić - Beograd ne sme da stane" su na koktelu za mlade.

Oni su, ako je ranije najavljneo, u Sava centru organizovali koktel sa mladima, u okviru kog se mladima i novinarima obraćaju Vučić i Šapić.

"Mnogo toga moramo da nastavimo da radimo, u obrazovanju, zdravstvu", rekao je kratko predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara. Potom je zastao da se fotografiše sa velikim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brojem prisutnih, kojima se izvinjavao što nema više vremena da im posveti.

Međuti,, pošto su brojni posetioci koktela okružili predsednika Vučića, on je na putu ka izlazu iz sale morao nekoliko puta da zastane zbog fotografisanja s njim.

Prenos tog događaja mogli ste da pratite uživo i na B92.net.

Prisutnima se prvo obratio Aleksandar Šapić, koji je rekao da je Beograd bio i jeste grad koji će da pomogne mladim ljudima.

Govoreći o projektima u Beogradu, Šapić je posebno istakao Beograd na vodi.

"Beograd je glavni centar regiona, u koji dolaze ljudi ne samo da se dobro provedu, već i da se upoznaju sa kulturnom baštinom", ističe Šapić.

"Beograd je danas grad koji čeka na nova tri mosta. Vodilo se računa i o ekologiji. Pored velikih i važnih stvari, nismo zaboravili na brigu o ljudima. U poslednjih godinu i po dana doneli smo više dobrih socijalnih mera. Sve su to stvari koje su praktično jedna vrsta socijalnih mera, koje pomažu porodicama da bolje žive", kaže on.

"Pokrenuo sam priču o beogradskim splavovima, ne da bi oni nestali, ali moraju da budu sređeni, uređeni, moraju obale reka da nam budu lepe", ističe Šapić.

"Mislim da smo uspeli zaista od Beograda da napravimo pravu evropsku metropolu, u koju svako voli i želi da dođe. Mi, kada dođu praznici, nemamo slobodnih kapaciteta", kaže on.

"Kupićemo nove autobuse, nove tramvaje. Svaka opština, svako stajalište imaće isti standard kao na Terazijama. Izuzetno je važno da Beograd ravnomerno razvijamo, da Beograd i dalje bude lokomotiva razvoja čitave Srbije. Velika je obaveza svih nas da nastavimo da se borimo za naš grad. Naučio sam jednu stvar, da ne postoje velike i male stvari. Klupa u jednom parku je podjednako važno kao i mostovi i putevi. Želeo bih sa ovog mesta da poručim da u nedelju svi izađemo na izbore i da pokažemo šta znači zdrav, progresivan, human Beograd. Da pokažemo da se nećemo povlačiti ni pred kim. Da ćemo svojim primerom da pokažemo kako treba da izgleda pravi Beograđanin", poručio je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.