Vučić i Merkelova se obratili javnosti pred sastanak u četiri oka

Izvor: BKTV News, 13.Apr.2018, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Merkelova se obratili javnosti pred sastanak u četiri oka

Predsednik Srbije u Berlinu.

"Srbija igra ključnu ulogu što se tiče Kosova, kao i Bosne i Hercegovine", poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je danas doputovao u Berlin.

Po dolasku predsednika Vučića ispred sedišta šefice nemačke vlade, dočekala ga je upravo kancelarka.

Tokom zajedničkog ručka posebno će se razgovarati o bilateralnim odnosima, kao i reagionalnim pitanjima, ali i evropsko-političkim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << temama, najavljeno je iz kancelarkinog kabineta.

Predsednik Srbije je uoči puta rekao da računa na ne lake razgovore, te da od kancelarke želi da čuje kako ona vidi odnos Beograda i Prištine, sveukupne regionalne odnose, ali i da traži podršku u potrazi za kompromisom za Kosovo i Metohiju.

Na aerodromu u Berlinu Vučić je dočekan uz vojne počasti.

Pre sastanka sa nemačkom kancelarkom, u obraćanju brojnim okupljenim novinarima u Berlinu, predsednik Srbije istakao je da Srbija uvek rado sluša savete i poruke Angele Merkel.

"Moraćemo da donosimo bolne i teške odluke ako želimo da postanemo deo EU. Srbija je posvećena miru i stabilnosti. Bilo kakav sukob na Balkanu bi sve naše zemlje i narode vratio 100 godina unazad i daćemo sve od sebe da se sve tenzije i sukobi izbegnu. Posebno zbog angažmana u formatu Berlinske konvencije, koja je organizovana na insistiranje gospođe Merkel, a koji je doneo mnoštvo projekata", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić se na kraju zahvalio Merkelovoj se na toplom prijemu i srdačnom dočeku.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.