Vučić i Helbah: Odnosi Nemačke i Srbije na najvišem nivou u novijoj istoriji

Izvor: Blic, 12.Okt.2017, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Helbah: Odnosi Nemačke i Srbije na najvišem nivou u novijoj istoriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik za Jugoističnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah izrazili su danas zadovoljstvo zbog toga što su politički i ekonomski odnosi Srbije i Nemačke "na najvišem nivou u novijoj istoriji", kao i očekivanje da će u budućnosti nastaviti da se razvijaju.

Helbah je rekao da je Srbija glavni partner u regionu, posebno za ostvarivanje ciljeva Berlinskog procesa, koji podrazumevaju bolje ekonomsko i infrastrukturno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povezivanje Zapadnog Balkana, saopštila je pres služba predsednika Srbije posle sastanka.

Srpski predsednik je rekao da će Srbija ostati posvećena regionalnoj saradnji, s ciljem održavanja mira i stabilnosti u regionu.

Vučić je izrazio zahvalnost za podršku Nemačke evropskom putu Srbije, a sagovornici su se saglasili da je u narednom periodu pred Srbijom rad na sprovodjenju mera za unapredjenjr vladavine prava i slobode izražavanja.

Vučić i Helbah takođe su naglasili potrebu nastavka dijaloga Beograda i Prištine, a nemački diplomata je pozdravio inicijativu srpskog predsednika za pokretanje unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odnosi Srbije i Nemačke na najvišem nivou

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Okt.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izaslanika za Jugoistočnu Evropu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke Kristijan Helbah, izrazili su danas zadovoljstvo što su politički i ekonomski bilateralni odnosi dve zemlje na najvišem nivou u novijoj istoriji i očekivanje da će u budućnosti nastaviti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.