Vučić sa Čen Bo: Obavestio sam ambasadorku o ugroženosti Srba na KiM FOTO

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 08:18

Vučić sa Čen Bo: Obavestio sam ambasadorku o ugroženosti Srba na KiM FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorkom Kine u Beogradu Čen Bo, saopštila je pres služba predsednika.

"Detalјno sam obavestio ambasadorku Čen Bo o ugroženosti Srba na Kosovu i Metohiji i o delikatnosti bezbednosne situacije, koja narušava stabilnost celog regiona. Istakao sam neophodnost održavanja posebne sednice Saveta bezbednosti UN, kako bi celokupna svetska javnost saznala o tenzijama na KiM i teškom položaju Srba", napisao je Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Instagramu i dodao:

"Zahvalio sam na jasnom i doslednom stavu NR Kine o nalaženju rešenja u okvirima dijaloga i Rezolucije 1244 SB UN, kao i na podršci naporima Srbije da očuva teritorijalni integritet i suverenitet. Ponovio sam zahvalnost našim kineskim prijateljima i ambasadorki Čen Bo na ličnom zalaganju i ogromnom trudu koji je uložila u jačanje odnosa naše dve zemlje."

Ambasadorka Čen je, s tim u vezi, istakla da Peking podržava nalaženje rešenja u okvirima dijalog i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da uvek podržava legitimne i racionalne zahteve Srbije, dodaje se u saopštenju.

"Naš stav po pitanju KiM je vama veoma jasan. Podržavamo nalaženje rešenja u okvirima dijaloga i Rezolucije 1244 SB UN. Podržavamo napore Srbije u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Uvek razumemo i podržavamo legitimne i racionalne zahteve srpske strane", navela je kineska ambasadorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.