Vučić: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo NR Kine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2020, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Za Srbiju je Tajvan sastavni deo NR Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas kineskom predsedniku Si Đinpingu pismo u kojem se navodi da je za Srbiju Tajvan sastavni deo NR Kine i da se zvanični Beograd suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti Kine.

"Srbija pruža snažnu podršku očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta NR Kine, apsolutno podržavajući politiku 'jedne Kine' i napore kineske strane za mirno ujedinjenje zemlje", navodi se u Vučićevom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pismu.

"Poštovani predsedniče, dozvolite da Vam i ovom prilikom zahvalim za podršku NR Kine teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i pomoći u odbrani naših državnih i nacionalnih interesa u međunarodnim organizacijama", naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je istakao da dalje unapređenje čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, kao i produbljivanje sveobuhvatno strateškog partnerstva i saradnje na svim poljima, jeste jedan od najvažnijih prioriteta srpskog državnog rukovodstva.

"Zato sa radošću čekam Vašu posetu", navodi se u pismu Vučića.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić pisao Si Đinpingu: Suprotstavljamo se nezavisnosti Tajvana

Izvor: Danas, 13.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je kineskom predsedniku Si Đinpingu pismo u kojem se navodi da je za Srbiju Tajvan sastavni deo NR Kine i da se zvanični Beograd suprotstavlja nezavisnosti Tajvana i osuđuje svaki pokušaj ugrožavanja jedinstvenosti Kine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.