Vučić: Vlada za desetak dana, od sutra pregovori sa SPS

Izvor: Blic, 01.Avg.2016, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vlada za desetak dana, od sutra pregovori sa SPS

Mandatar za sastav nove Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će u roku od 10 dana biti održana sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabrana nova vlada. On je najavio da sutra počinje pregovore sa Socijalističkom partijom Srbije.

- Neka se vrate svi lepo sa mora i brčkanja, pa da dođu pravo na sednicu o vladi - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle sednice Predsedništva SNS.

Dodao je i da je dobio odobrenje od predsedništava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SNS da sutra počne razgovore sa SPS i da do petka, subote personalna rešenja budu završena.

- Potom sledi nova sednica Predsedništva SNS, na kojoj će biti reči o personalnim rešenjima, pa da idemo na vladu - rekao je Vučić.

Mandatar za sastav vlade je rekao i da je na njegovom ekspozeo rađeno napordno i dugo i da on sadrži 450 strana.

- Slatke muke, 450 strana je ispalo, pa sada moramo da skratimo. Niko to ne bi slušao ma koliko da je dobro napisano - rekao je Vučić.

SAZNAJEMO Nova Vlada Srbije do 11. avgusta

Vučić je preneo i da je predsedniku EK Zan Klod Junkeru, visokoj predstavnici EU Federiki Mogerini i komesaru Johanesu Hanu uputio danas popodne pismo u kojem je u ime građana i Vlade upozorio na situaciju u regionu, neophodnost očuvanja mira i političke stabilnosti.

- Preneo sam sa čime smo se sve suočavali, nežaleći se na bilo koga. Faktografski sam prikazao šta je sve Srbija mora da istrrpi, od podizanja spomenika do rehabilitacije i ukidanja presuda zločincima iz Drugog svetskog rata do poslednjih ratova - naveo je Vučić.

Dodao je i da je u tom pismu vrh EU molio da nam kažu a gde je to Srbija pogrešila.

- Bilo koga molim da nam kaže šta je Srbija pogrešila. I neće biti njihovog odgovora. Biće floskula. I na sve to ćemo takođe da ćutimo, ali nećemo da prećitimo podizanje spomenika teroristi! Hoćemo da ostane zapisamo da se Srbija pobunila protiv terorizma i podrške teritoriti kome dižu spomenike - rekao je madatar za sastav nove Vlade Srbije.

Vučić je rekao da postoji bezbroj stvari koje govore o tome kako i na koji način se u hrvatskoj vodi ogoljena antisrpska politika.

- Izneo samo sve činjenice. Pokazali smo da ni sa čim nismo doprineli svemu što se dešava, nikad anismo radili ništa slično njima. Da nije smešno bilo bi tragično positovećivanje Mila Barešića sa Gavrilom Principom - rekao je Vučić novinarima na konferenciji u Vladi Srbije, posle sednice Predsedništva SNS.

On je dodao da je naša je obaveza da mi tako ne radimo i da ne igramo ping pong sa Hrvatskom.

- Mi ništa nismo uradili da bi naudili Hrvatima u Hrvatskoj, niti Hrvatima u Srbiji - rekao je Vučić i pprimetio da samo još ostaje da Branimiru Glavašu za života podignu spomenik.

- Sve što je Srbija uradila jeste da se sa takvim postupanjima nije saglasila i da smo uputili protest - dodao je.

On je rekao i da treba sačekati i videti šta će sve još da se izdešava narednih dana.

- Kada krenete sa izložbom o Stepincu, doći će Glavaš, i ovo sa Barešićem nije kraj. Samo čekajte šta će još da se dogodi narednih dana. Pa, Barešić je u Ševdskoj posle atentata vikao "Živeo Ante Pavelić" - kazao je Vučić.

Rekao je i da je politika Srbije da brine o Hrvatskima u našoj zemlji i da se time ponosi, a ne da proglašava zločince za heroje.

"Plate i penzije rastu od sledeće godine"

Govoreći o ekonomiji, Vučić je najavio da će sledeće godine rasti plate i penzije.

- Dobro je stanje u državnoj kasi, što će građani osetiti u narednim mesecima. Od sledeće godine da rastu plate i penzije - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbija će i u avgustu zabeležiti suficit u budžetu, najmanje 25 milijardi.

- To je svakako rezulat bolji od planiranog. Rast bi bio veći od tri odsto da nema problema u energetskom sektoru i remonta Tenta 1 i 2. Zbog remonta je došlo do pada rasta - rekao je Vučić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Počinju pregovori sa SPS, Vlada za desetak dana

Izvor: N1 televizija, 01.Avg.2016

U roku od deset dana biće održana sednica Skupštine na kojoj će se birati vlada Srbije, rekao je mandatar Aleksandar Vučić, nakon sednice predsedništva SNS...On je rekao da se će morati da se "vrate svi lepo sa mora i brčkanja, pa da dođu pravo na sednicu o vladi"...Vučić je rekao da ekspoze...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.