Vučić: Trvenja policije i tužilaštva od ranije

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2012, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Trvenja policije i tužilaštva od ranije

BEOGRAD - Vicepremijer Srbije i šef Biroa za koordinaciju rada bezbednosnih službi Aleksandar Vučić potvrdio je danas da u policiji od ranije postoji nezadovoljstvo radom Tužilaštva za organizovani kriminal i najavio da će večeras posetiti tim pripadnika specijalnih jedinica koji sprovode istrage vezane za korupciju, kako bi čuo njihovo mišljenje i predloge. Vučić je u razgovoru sa novinarima naveo da "trvenja na relaciji policija- tužilaštvo za organizovani kriminal postoji od ranije":"Video >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sam na sastancima Biroa da nezadovoljstvo policije prema tužilaštvu tinja. Pokušao sam kao pravnik da to izmirim. Razgovarao sam sa (direktorom policije Miloradom) Veljovićem, (šefom Uprave kriminalističke policije Rodoljubom Milovićem) Roćkom i (nacelnikom SBPOK-a Svetislavom Đurovićem, a večeras ću policajce obići u samačkom hotelu u kojem se nalaze", rekao je Vučić.Vicepremijer Srbije izrazio je razumevanje za nezadovoljstvo policije, koja, kako je istakao, "mukotrpno sprovodi istragu i koji sve znaju, ko s kim deli nekretnine i preduzeća, zbog čega im se čini da ih sapliću u radu".On je, međutim, još jednom ponovio da niko ne sme da se meša u rad Tužilaštva.Kako mediji prenose, deo policije nezadovoljan je postupanjem specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića u slučaju nekadašnjeg ministra Olivera Dulića, koji je nakon četvorosatnog ispitivanja u Tužilaštvu juče pušten kući.Direktor srpske policije Milorad Veljović ocenio je da je aktuelna borba protiv korupcije u interesu države, njenih građana i policije i da se ta šansa ne sme propustiti."Policija Srbije i ja kao direktor u potpunosti podržavamo borbu Vlade Srbije i njenog potpredsednika Aleksandra Vučića u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Nama to daje još veću snagu i čvrstinu i u toj borbi ćemo istrajati u potpunosti, bez obzira na prepreke na koje nailazimo i budemo nailazili", rekao je Veljović u utorak Tanjugu.On je dodao da se policija neće povlačiti pred problemima i istakao da je ovo istorijska šansa da se Srbija konačno obračuna sa korupcijom i organizovanim kriminalom.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Policija Srbije nezadovoljna radom Tužilaštva

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2012

BEOGRAD - Šef Biroa za koordinaciju rada bezbjednosnih službi u Srbiji Aleksandar Vučić rekao je da u policiji od ranije postoji nezadovoljstvo radom Tužilaštva za organizovani kriminal, i najavio da će se večeras sastati sa policajcima koji provode istrage u vezi sa korupcijom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.