Vučić: Strašne posledice rada Vilijama Vokera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Strašne posledice rada Vilijama Vokera

U narednom periodu biće dosta reči o ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izvešštaja, rekao je večeras predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocenjujući i da njegovo zalaganje za "Veliku Albaniju" može da izazove nestabilnost.

"Videćemo sve našše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donoššene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je ššteta Srbiji naneta na takav način", istakao je Vučić za RTS. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Ponovno aktiviranje Vilijama Vokera, ovoga puta, sa otvorenim zalaganjem za takozvanu "Veliku Albaniju", za predsednika srpske Vlade nije najveći razlog za strah, jer smatra da ta ideja ne možže da bude realizovana.

On međutim ocenjuje da takva neodgovorna izjava možže da izazove nestabilnost, ššto bi moglo da dovede i do tragičnih ishoda.

Vučić smatra da je mnogo težže posledice po Srbiju Voker izazvao izvešštajem o Račku pre 18 godina.

"Na osnovu njegove odluke, što ljudi zaboravljaju, doneta je odluka, direktna odluka o agresiji i napadu na SRJ, dakle, pre svega na Srbiju, manjim delom na Crnu Goru, i istovremeno kao posledica rezultata agresije, u 2008. godini doneta je odluka o priznanju od velikog broja zemalja u svetu tzv. nezavisnosti Kosova. To su dve strašne posledice koje su rezulatat rada Vilijama Vokera", rekao je Vučić.

Podseća na ulogu Vokera krajem 90-ih na Kosovu i Metohiji, koju je, kako ocenjuje, njegova poslednja izjava u potpunosti razjasnila.

"Dakle, nekadaššnjeg agenta CIA koji je doveden za ššefa verifikacione komisije OEBS-a. Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju je dovela čoveka koji je imao jasne planove stvaranja velikoalbanske držžave i koji se služžio neistinama, lažžima i falsifikatima da bi se taj politički cilj ostvario. Danas je to posle ove njegove izjave potpuno jasno. I nije pitanje da li je on danas penzioner ili nije, bašš me briga ššta je on danas i ššta će on da bude sutra, on je ovim pokazao ššta je bio pre 20 godina", istakao je premijer Srbije.

O ulozi Vilijama Vokera i posledicama njegovog izvešštaja, poručuje premijer, biće dosta reči u narednom periodu, a kako kaže, obraćanje ministarke pravde pred Ujedinjenim nacijama sledeće nedelje je tek početak.

Vučić kažže da će se o ovome govoriti i pred mnogim međunarodnim forumima.

"Videćemo sve našše pravne mogućnosti da postavimo pitanje legitimiteta i legaliteta odluka koje su donoššene po tom pitanju, pa ćemo onda da vidimo i kolika je ššteta Srbiji naneta na takav način, materijalna ššteta, i ššteta u žživotima ljudi, pa neko za to mora da bude kriv, neko mora da odgvoara, da li ćemo na to da čekamo godinu ili deset, potpuno je svejedno. Uveren sam da će u budućnosti biti prilika da neššto dobijemo zauzvrat što će moći koliko toliko da zaceli naše veoma, veoma tešške rane koje su nastale na osnovu stravicnih lažži", istakao je premijer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.