Vučić: Strane službe mi broje dane

Izvor: Blic, 10.Nov.2015, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Strane službe mi broje dane

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio sinoć da se njegova borba za suverenu Srbiju ne sviđa mnogima u inostranstvu.

- Odbrojavaju mi dane razne strane službe, rade mi o glavi, prave afere i šire razne priče o tome koliko mi je preostalo. A smeta im jer se borim za Srbiju i što mi je samo ona važna, što poštujem Ustav na koji sam se zakleo - kazao je Vučić za TV "Hepi".

Vučić je gostujući u emisiji "Ćirilica" na TV Hepi rekao da mu, od kada je formirana >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlada, mnogi iz razlicitih motiva i razloga "odbrojavaju dane" i da su odmah krenule neverovatne priče.

U prilog tome premijer je naveo dešavanja u vezi prošlogodišnjih poplava i dodao da su postojali oni koji su namerno i smišljeno unosili haos i govorili o stotinama i hiljadama mrtvih koji se spaljuju u visokoj peći u Lazarevcu, koja u tom gradu ne postoji.

Počele su i priče o gašenju medija, rekao je Vučić i naveo da je video da mnogima u svetu zapravo nije bilo stalo do stabilnosti, pa ni previše do ljudskih prava i sloboda, "već da se pronađe oruđe i oružje za udaranje po Vladi Srbije".

"Moj greh je bio od početka što nisam dao da tuku neistinama po vladi", rekao je Vučić i dodao da je onda usledila hajka i kampanja u vezi helikoptera, gde je svakoga dana nešto novo izmišljano pa, kako je rekao, tobožnji grafit "Smrt Pajtiću" koji je pisao štab DS sa ciljem da se pošalje poruka da u Srbiji nema političkih sloboda...

Usledila je afera "prisluškivanje" gde niko nije došao da proveri da li je

prisluškivan razgovor, jer znaju da nije, pa se krenulo u novi napad da je reketirana Lidija Udovički, ispričao je Vučić.

Prema njegovim rečima, generalni direktor Eleketromreže Srbije Nikola Petrović otišao je na poligraf i prošao ga, a zatim se postavilo pitanje i da li je poligraf pravo sredstvo.

"Polaze od sebe, znaju kakvi su lopovi i prevaranti, reketaši... i hoće to i drugome da zalepe", rekao je premijer i ukazao najpre na priče o 24 stana u Bugarskoj gradonačelnika Beograda Siniše Malog, da bi se onda pričalo o jednom stanu.

Premijer je rekao da eventualno može da se priča o sukobu interesa i da je to najteže delo koje može da se stavi gradonačelniku na teret, a koje je nemoralno i nije krivično.

Dokaže li se da jeste, neće biti gradonačelnik, poručio je još jednom Vučić.

"Hteli su da kažu - sve oko mene lopovi i kriminalci i zamislite to govore i Miškovićeve sluge i satrapi najgorih lopova u Srbiji, najbliži satrapi oni koji su ojadili ovu zemlju" rekao je premijer.

Vučić je dodao da je uvek spreman da ode na, kako je rekao, svačiji detektor laži, da nikada neće da beži iz zemlje, da je uvek spreman da im "stane na crtu", da izađe na izbore, odgovara za sve...

"Kada izgubi izbore neću da se sklanjam odavde i neću da bežim od bilo koga, jer ću da radim svaki dan do kraja mog mandata... Nema veće časti, ljubavi, obaveze nego da radite za svoju Srbiju, a lopovima koji dižu glavu i koji misle da će poštene ljude da nazivaju lopovima... to neću da dozvolim", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da je uveren da će se u narednim danima i nedeljama videti i prve pravosnažne presude i dodao da "ne može Miškovićev proces da traje doveka".

Kako je rekao, ima mnogo tajkuna, kriminalaca, reketaša koji hoće da se sa njim obračunaju.

Prema njegovim rečima, u kratkom narednom periodu videće se da država nema pardona ni prema onima koji su njen deo danas, niti onima koji su njen deo bili nekada, ukoliko su kršili zakon.

Vučić je dodao i da mu "mnogi odbrojavaju dane po raznim osnovama, koliko je teško bolestan, kada će da izabere naslednika"...i da to sluša već tri - četiri meseca.

Na pitanje kome se zamerio, Vučić je rekao da se zamerio nekima i pojedinim inostranim službama zato što štiti slobodu i nezavisnost Srbije, što Srbija danas nije vazalna zemlja, što ima svoje "ja", ume da brani i štiti svoje interese, ume da brani interese srpskog naroda i zato što neće da služi tuđim, već samo interesima svoga naroda.

Zamerio se, kaže, i što niko ne može da mu naređuje šta u ime Srbije treba da uradi.

"Ali, pre svega zato što niko ne želi da trpi jakog lidera u jednom maloj zemlji koji će, po nečijem gledanju, morati mnogo toga da pušta i popušta u budućnosti. Zato je bolje da to bude neko slab, neki potrčko koga će moći da promene kad hoće i kao u lutkarskom pozorištu da mu menjaju poziciju", rekao je Vučić.

Premijer je naglasio da će se onoliko koliko može boriti za svoju zemlju...

"Ja sam Srbin koji radi za Srbiju i ne radi ni za koga drugog", zaključio je Vučić.

Podsetimo, zemlje članice Uneska odbacile su danas predlog o prijemu Kosova u ovu organizaciju. U neizvesnom glasanju, 50 zemalja ke bilo protiv predloga, 92 države su ga podržale, dok je 29 bilo uzdržano, što je bilo nedovoljno za dvotrećinsku većinu neophodnu za usvajanje predloga.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Strane službe mi mi broje dane

Izvor: Blic, 10.Nov.2015

Premijer Aleksandar Vučić je izjavio večeras da se njegova borba za suverenu Srbiju ne sviđa mnogima u inostranstvu...- Odbrojavaju mi dane razne strane službe, rade mi o glavi, prave afere i šire razne priče o tome koliko mi je preostalo. A smeta im jer se borim za Srbiju i što mi je samo ona...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.