Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku

Izvor: Studio B, 16.Avg.2014, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ruski prijatelji su dobro razumeli našu poruku

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima.

Srbija će znati da zaštiti rusko-srpske odnose, izjavio je premijer Aleksandar Vučić posle današnjeg sastanka sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom.

"Mislim da su i naši ruski prijatelji sada dobro razumeli naše poruke", istakao je Vučić za RTS.

Srbija i njeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << rukovodstvo na ozbiljan i odgovoran način će se odnositi prema svima i znaćemo kako da zaštitimo rusko-srpske odnose, istakao je predsednik srpske vlade.

"I kod nas ne postoje treći interesi. Siguiran sam da to zna i njegova ekselencija gospodin Čepurin, kao što sam siguran da to znaju i svi drugi ambasadori iz EU, SAD ili bilo kojih drugih zemlja", rekao je Vučić.

Vučić i Čepurun, kako je saopštila Vlade Srbije, razgovarali su o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima.

Dvojica zvaničnika su konstatovala da su odnosi Srbije i Rusije prijateljski i da su to odnosi međusobnog poštovanja i uvažavanja.

Predsednik Vlade Srbije rekao je ambasadoru Ruske Federacije da je Srbija nezavisna i suverena zemlja, koja se svojom odlukom nalazi na evropskom putu i koja svojom voljom gradi najbliže i prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom.

Ambasador Čepurin zahvalio je premijeru Vučiću na ogromnim naporima Vlade Republike Srbije na unapređenju srpsko-ruskih veza, mirnog regulisanja ukrajinske krize bez korišćenja sankcionih mera. Potrebno je da se naša saradnja gradi na temelju realnih vitalnih interesa Srbije i Rusije.

Premijer Vučić i ambasador Čepurin saglasni su u oceni da Srbija i Rusija imaju izuzetnu priliku da unaprede ne samo političke, već i sveukupne ekonomske odnose, a posebno je moguće jačanje saradnje u oblasti poljoprivede, energetike i građevinske industrije.

 

 

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Prijateljski odnosi Srbije i Rusije

Izvor: RTS, 16.Avg.2014

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima u srpsko - ruskim odnosima. Sasvim sam sigirno da ćemo znati kako da zastitimo rusko - srpske odnose, kaže Vučić. ..Premijer Aleksandar Vučić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.