Vučić: Propustili smo šansu za kompromis sa Prištinom, plaćaćemo cenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Feb.2020, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Propustili smo šansu za kompromis sa Prištinom, plaćaćemo cenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je Srbija propustila šansu da postigne kompromis sa Prištinom i da će se to u budućnosti plaćati.

Govoreći o razgraničenju, kaže da je shvatio da Srbi nikada neće prihvatiti nešto što nam je šansa i da ćemo zbog toga žaliti.

"Shvatio sam poruku naroda, bila nam je velika sansa, ali smo je propustili", poručio je Vučić na TV Hepi.

On kaže da ćemo zbog toga proći lošije u budućnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da njega niko neće moći da okrivi.

"Braniću srpski narod, ali zapamtite moje reči za 20 godina: imali smo šansu, ali nismo imali dovoljno svesti i mudrosti", istakao je Vučić.

Povodom 12 godina od jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poruke Majkla Pompea Prištini da su suverenitet i nezavisnost Kosova garancija mira, ističe da su nezavisnost i dobili zahvaljujući Americi i Nemačkoj.

"Šta očekujete, da li mislite da će da promene mišljenje i da povuku to ili da Srbija može da promeni njihove stavove posle izgubljenog ratnog sukoba. Gde je tu logika", ukazuje Vučić.

Povodom optužbi da je izdajnik i da je hteo da izda Kosovo, kaže da su ćutali i sa Zapada.

"Nisu rekli da ništa nije dogovoreno, za nešto što se nije dogodilo. Sve vreme govore 'samo što nije', a ja nisam krio od naroda ništa. Rekao sam za šta se zalažem, ali niko nije to hteo", objašnjava Vučić.

On ističe da dogovor Srba i Albanaca nije nikome odgovarao i da nije nailazio na podršku ni na istoku, ni na zapadu, jer taj dogovor donosi 100 godina mira i razvoja i budućnost i sigurnost za decu.

"Niko ne bi bio srećan zbog toga. Jedni, jer je za njih samo ponižena Srbija konačno rešenje. Ovi drugi, kako bi mogli da utiču na Srbiju i region", naglašava Vučić.

Za one u zemlji koji, kako kaže, nemaju nikakvu politiku, koji su izgubili Kosovo i Crnu Goru, kaže da će nekoga izdati.

"Ja sam hteo kompromis. Znam da Srbi nikada to nisu prihvatali. Ja bih da slavimo život i budućnost dece. Nije prošlo, nema problema, plaćaće deca, cenu kao i svaka druga", poručio je Vučić.

Prenosi i da je u Briselu imao jedan susret sa Aljbinom Kurtijem, prvi put ga video, ali da nisu ni o čemu razgovarali.

"Imao je svoje izlaganje koje je bilo izrazito prljavo, odvratno izlaganje protiv Srbije sa najgorim izmišljotinama", rekao je Vučić i upitao da li ovi iz Srbije koji podržavaju Kurtija misle da je Srbija počinila genocid i tolike zločine i da treba da odgovara.

"Ako je Obama dobio Nobelovu nagradu, a Tramp nije, iako je zaustavio više ratova, objasnite mi logiku. Takva je i logika da su Albanci tolerantni, mirotvorci".

On dodaje da se na Kosovu spremaju isti zakoni o crkvenoj imovini, kao i u Crnoj Gori, ali da smo mi uvek tražili da se sve vodi pod SPC Beograd i Patrijaršija Beograd, da ne bi rekli da je kosovsko već kulturno blago Srbije.

"Nikada na to nisu hteli da pristanu i Albanci i stranci o tome nisu hteli da razgovaraju", navodi Vučić.

Moćna evropska zemlja tražila takse, da bi omela kompromis sa Prištinom

Vučić je izjavio da je jedna velika, značajna i moćna evropska zemlja tražila da nam Priština uvede takse, s ciljem da se Srbija navede na izlazak iz dijaloga, koji je u tom momentu išao ka kompromisnom rešenju.

"To je urađeno da bi Srbija rekla da izlazi iz dijaloga i da se sruši bilo kakav plan da Srbija nešto dobije", objasnio je Vučić i podsetio da je ideja razgraničenja mogla da bude ishod dijaloga u kojem bi i Srbija dobila nešto.

"Ja to nisam odmah znao, sada sve to znam. U pitanju je jedna značajna i moćna sila", naveo je Vučić.

Podsetio je da se ceo svet pobunio protiv taksi, Amerikanci glasnije nego Evropljani, jer je to, kako je istakao, tražila jedna evropska zemlja.

On smatra da nije slučajno ni što u Crnoj Gori zvaničnici govore da moraju da imaju crkvu.

Vučić objašnjava da je najpre krenuo napad na srpsku crkvu i Amfilohija, ali da su suština opet Srbija i Vučić, a u svemu imaju podršku NATO.

Naveo je i da jedna zemlja posebno insistira na energetskom sporazumu sa Prištinom, samo da bi dobili pare, jer je njima to važno, a ne zajednica srpskih opština.

Podsetio je da na "udare" iz regiona nikada nije neodmereno reagovao, da nikada tešku rec nije rekao za nekoga u regionu.

Ali je svaki povod da se Srbija okrivi dobar, primećuje, pa tako i susret sa Srbima iz regiona, posle kojeg ga, kaže, strani novinari pitaju za njegove navodno kontroverzne izjave, a on je i tada ponovio da poštuje BiH, a dodaje, nije on doneo odluku Ustavnog suda BiH na štetu Srpske.

Vučić je primetio i da Milorad Dodik, kada je bio predsedavajući Predsedništva BiH, nikada nije mogao da ode u Brisel sam, već su pozivali sve članove - Dodika, Željka Komšića i Šefika Džaferovića, a sada kada Dodik nije predsedavajući - onda može i samo Komšić.

Osvrnuo se i na Dodikovu izjavu o RS i BiH posle sastanka sa Srbima iz regiona u Beogradu, i rekao da se posle sastanaka ne dogovaraju šta će ko da kaže, već je Dodik rekao šta misli.

"Ja na to, kao dobar domaćin, a imam i dobar ljudski odnos sa Dodikom i to nije tajna, vidim u kom smeru će da ide i kažem da Srbija poštuje integritet BiH i integritet RS unutar BiH. Nijednu lošu reč nisam rekao. I, onda me u Briselu novinar N1 pita - 'povodom vaše kontroverzne izjave". Koje? Nema moje kontroverzne izjave.", rekao je Vučić.

Kako je dodao, i hrvatskom novinaru je on (Vučić) kriv, a nije važno što je Dodik to rekao.

Vučić je poručio da je to slučaj neretko u Zagrebu, Sarajevu, Podgorici, nekada ispod žita, a nekad otvoreno, jer Srbija više nije džak za udaranje i nije "slaba Tadićeva, Jeremićeva, Đilasova Srbija".

"Srbija danas ima svoju vojsku, ima ugled, što je i važnije od vojske, više novca, stabilne javne finansije, brži rast ekonomije. To ne mogu da oproste meni, vladi, onima koji danas vode Srbiju. Zato je potrebna ta vrsta kampanje i to ljudi u Srbiji sve bolje razumeju i vide", rekao je Vučić.

U kampanji protiv mene stekli se mnogi interesi

Vučić je ocenio da su se u kampanji protiv njega stekli mnogi interesi, ne samo njegovih političkih protivnika, već i stranih centara kojima ne odgovara Srbija koja napreduje brže od drugih u regionu.

Vučić je o tome govorio u emisiji Ćirilica na Hepi televiziji, neposredno po završetku prve emisije iz serijala Vladalac na N1 televiziji, koju je okarakterisao kao "četiri sata nepatvorene mržnje".

Rekao je da svakako nije bezgrešan, niti je svaka reč koju je izgovorio u prošlosti bila najmudrija, ali, kaže, ni u toj, ni u drugim emisijama ne mogu da kažu da je nešto ukrao ili da je pokrao svoj narod, niti je išao protiv interesa svog naroda.

Na takve emisije, u kojoj, kao u večerašnjoj na N1 kažu da je "radioaktivan, neuračunljiv, bolestan"... ne može , ističe, da odgovara svaki dan, imajući u vidu njegove aktivnosti, uključujući spoljnopolitičke.

Kad je reč o kampanji protiv njega, u njoj, kaže, nije video možda čak ni toliko mržnje, koliko "žalopojku za starim vremenima", u kojem su njegovi politički protivnici o svemu odlučivali.

Predsednik je naveo da su tri razloga toj kampanji, a jedan je lične prirode i tiče se "tri najbogatija čoveka u Srbiji, Miškovića, Đilasa i Šolaka", koji ne mogu da se pomire s tim da više ne odlučuju o svemu.

"Njihova meta sam samo ja, neko mi je, pogrešno verovatno, izračunao da su istrošili 27 miliona stranica u njihovim dnevnicima i nedeljnicima čiste mržnje protiv mene, najvećim delom laži i poluistina, sasvim svejedno", rekao je predsednik Srbije.

Kada je ušao u tu borbu znao je da mu gine najprljavija kampanja, jer je znao sa kakvim ljudima ima posla.

"Trojica verovatno najbogatijih Srba, koji su na različiti način sticali imetak, neka narod zaključi kako", rekao je predsednik i dodao da ne može da kaže da ne mogu da se pohvale da je to bilo na častan način.

Drugi razlog za kampanju protiv njega je političke prirode, jer drugima, kako je naveo, smeta snažna Srbija, Srbija koja je počlitički nezavisna, vojno neutralna, i koja podržava Srbe u regionu.

Preneo je da mu je danas posle podne ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao u dva navrata da se Beograd neverovatno promenio od kada je poslednji put bio u ovom gradu i da je Srbija jedna od retkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svetu, te da je to samo mogao na put da izvede snažan predsednik.

Vučić je rekao da je Srbija mala zemlja, ali da u njoj odlučuju građani Srbije.

Kaže da se u serijalu N1 moglo videti insistiranje kako su stranci želeli da ga dovedu.

"Zamislite stranci smenili Borisa Tadića, koji je išao dotle da je uništavao naše Strele. Rušili su Tadića u čije vreme nam je otišla Crna Gora, u čije vreme smo imali 17. mart - pogrom na KiM, u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost, koji im je omogućio da na Jarinju i Brnjaku uspostave prelaze", objasnio je on.

Ukazao je da je i za vreme Tadića Međunarodni sud pravde doneo presudu da je Kosovo imalo pravo da donese odluku o nezavisnosti, na čemu se zahvaljivao Hašim Tadić.

"Tako mnogo 'neposlušnoga' su rušili da bi doveli 'poslušnog', za čije vreme nijedan deo teritorije nije otišao, nije dozvoljeno da nam uništavaju fabrike", kazao je on.

Treći razlog kampanje je to što mnogi spolja ne žele da Srbija ide brže od drugih u regionu, rekao je Vučić, i ukazao da su zato odobrili Albancima na KiM da uvedu Srbiji takse.

Vučić je podsetio da je Srbija imala najveću stopu rasta u 2019. i 2018. godini i da zato moraju da zauzdaju Srbiju.

"Njima je dobra Srbija samo ona koja ne ide mnogo napred", primetio je Vučić.

Ističe da su nekim ljudima usta puna "velike Srbije", a nisu svesni da onima kojima smeta napredak Srbije ne bi bilo dovoljno ni kada bi Srbiju ograničili samo na Beograd i da im ni tada ne bi bila dovolno mala.

Predsednik je poručio da će se zato boriti da Srbija ide još brže napred i da će upravo zato biti smenjeno u SNS 50 odsto ljudi na lokalu, 50 odsto u parlamentu i da će biti smenjeno 70 odsto ministara.

Želi, kaže, bez obzira na sve udare, da pokaže ljudima da Srbija može da ide još brže napred.

Menjamo 70 odsto ministara, do nekih ni ja ne mogu da dođem

Vučić je najavio da će biti promenjeno oko 70 odsto ministara iz SNS kako bi Srbija mogla brže i sa još većom energijom da ide napred i dodao da neke od ministara ni on ne može da dobije kada ih zove telefonom.

Vučić je zapitao: kako onda do njih dolaze obični građani, ako ni on ne može do njih da dođe.

"Jedan ministar mi je rekao, posle 20 dana: 'E, nisam znao da je to tvoj broj telefona'. Čekaj, da li je moguće? Kako se ti onda javljaš građanima? Pritom, ja nikad ne menjam broj telefona. Ja ne mogu da primim četiri miliona ljudi".

Kaže da pojedini visoki funkcioneri idu na egzotične destinacije i to na 20 dana, kao što su Jamajka i druge i poručio:

"Ne možeš ti čoveče da budeš funkcioner, a da spajaš sve praznike, da ideš po 20 dana na Jamajku, na Sent ovaj, Sent onaj", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je suština da moramo da se borimo i da probamo da vratimo naše ljude iz inostranstva.

Kaže da se 20 ljudi vratilo iz Kembridža i da je sa njim tu vest podelila premijerka Ana Brnabić.

"Želimo da omogućimo tim ljudima pristojne plate. Možda ne plate kao što bi imali u stranim zemljama, ali da mogu pristojno da rade, da pristojno žive u svojoj zemlji i da budu zadovoljni što doprinose svojoj zemlji. Od ključnog značaja za nas je da ubedimo ljude da ovde imaju budućnost", rekao je predsednik.

Vučić je uveren da će biti ispunjen cilj iz programa "Srbija 2025" da prosečna plata bude oko 900 evra, a prosečna penzija da bude oko 430 ili 440 evra.

Naglasio je da će o rezultatima tog plana moći da se govori već 2022/23. godine.

Najveće subvencije u dve fabrike iz vremena bivše vlasti

Vučić je rekao da Srbija sve više privlači novu, višu klasu kompanija i tehnološki zahtevniji biznis.

"Na početku su to bile fabrike tekstila i kablova, a danas dolaze u Srbiju najkomplikovanije i tehnološki najsavršenije kompanije", podvukao je on.

Vučić je podsetio da je bilo potrebno vremena da se to dostigne, i da je bilo neophodno zaposliti ljude, kako bi u porodici imali po dve plate.

Na konstataciju da građani nisu zadovoljni platama, rekao je da ne može da razume priče da treba usloviti stranog investitora da daje veće plate.

"Zašto bi došao neki investitor kada bi rekli 'daj nam nemačke plate'. Budimo pošteni. I zar mislite da bi neko bez podrške države došao u Krupanj ili Lebane da otvori fabriku?", kazao je on.

Ukazao je da ga napadaju za visoke subvencije, a ispostavilo se da su dve fabrike iz vremena ranijih vlasti dobile najveće subvencije.

"Ko je zadovoljan ikada bio? Uvek se kasnije prisećamo nekog vremena i kažemo nije bilo loše. Najvažnije je šta će se pisati posle 30 ili 40 godina", naglasio je on.

Šta je Šojgu rekao o Vučiću?

Vodite računa da ne ostanete bez Vučića, jer takvog nećete imati", rekao je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nekim sagovornicima u Beogradu, preneo je Vučić.

On je rekao da neće u javnost da iznosi još ono što je Šojgu rekao njemu lično, jer bi to, kaže, zvučalo "neumesno i neskromno".

Predsednik se osvrnuo na odnose i sa drugim svetskim zvaničnicima i liderima.

"Od Putina sam dobio orden, i to najviši od Nikole Paišića, Orban je uradio mnogo, mnogo za odnose Srbije i Mađarske", rekao je Vučić i dodao da je Mađarska jedina zemlja koja u svakom trenutku i na svakom mestu bezuslovno podržava Srbiju.

"Sa Orbanom imamo iskrene i prijateljske odnose zahvaljujući upravo njemu. Mađarska bezuslovno podržava Srbiju. Što se Erdogana tiče, uvek pokazuje poštovanje prema našoj zemlji. Ni on i Putin ne misle ni približno isto, ali se poštuju. O meni ima izuzetno lepo mišljenje i francuski predsednik Makron. Ko god šta mislio, i kancelarka Merkel ima dobar odnos prema nama. Japanski premijer Šinzo Abe takođe. Si Đinping će doći u Srbiju ove godine, to mi je potvrdio kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji. Pa čime sam ja to zaslužio? Kineski predsednik će doći u našu zemlju...", rekao je Vučić.

To je, ističe, sve zato što je Srbija jaka, što ima dobar ugled u svetu.

"To je zato što imamo dobre rezultate u ekonomiji, što delujemo politički samostalno, pokazujemo poštovanje prema svima drugima, otpor prema onima koji bi da slome Srbiju i pokazujem da Srbija nije šaka zobi koji mogu za noć da pozobaju", rekao je predsednik.

Do kraja godine očekujem investicioni rejting

U poslednjih osam godina nismo imali nijedan rat, nijedan pogrom ili pokusaj pogroma srpskog stanovništva, kao 2004. godine, ništa poput odlaska Crne Gore 2006. ili samoproglašene nezavisnosti Kosova 2008. godine, već smo imali apsolutni mir i posvećenost ekonomskom razvoju, kaže Vučić.

Vučić je istakao da je stabilnost najvažnija, te da je u tom periodu samo podizan kreditni rejting Srbije, dodajući da očekuje da do kraja godine Srbija dobije investicioni rejting.

"Već osam godina slušam o tome kako su me doveli na vlast da izdam Kosovo, kao da ima nešto što oni već nisu izdali, kao postoji nešto što oni već nisu odavno dali", primetio je Vučić.

Na podsećanje da nije uveo kontramere, nakon što je Priština uvela takse na srpsku robu, Vučić je rekao da se moramo ponašati uzdržano, što, kaže, nije uvek jednostavno.

"Ali, ako hoćete da budete odgovorni i ako znate koji vam je cilj, onda morate da se uzdržite. Najlakše je da odgovorite i pridobijete neki jeftin poen, ali morate da se uzdržite", rekao je Vučić.

Raspisaću izbore početkom marta

Vučić je najavio da će parlamentarne izbore raspisati početkom marta.

"Ja ću početkom marta raspisati izbore i biće to najduža izborna kampanja, od gotovo dva meseca", rekao je Vučić.

On je dodao da će svi koji učestvuju na izborima imati vremena da se predstave na svim medijima, na sve načine, po svim pravilima, da govore o svojim programima.

"Moje je da apelujem na ljude da budu savesni, odgovorni i ozbiljni i da gledaju šta ko može da uradi. A, ja mislim da samo izmenjen i podmlađen SNS može da garantuje dobru budućnost za građane Srbije", poručio je Vučić.

Predstojeći izbori su od suštinske važnosti

Vučić je rekao da samo snažan i stabilan SNS, veoma jak u skupštini može da obezbedi budućnost, a ne parlament "pocepan različitim interesima".

Izbori će za njegovu stranku, ističe, biti jako teški.

"Boriću se ne protiv nekoga, već za pristojnu Srbiju, Srbiju budućnosti", najavio je on i naglasio da su predstojeći izbori "od sudbinskog značaja".

Kazao je da će se tokom predizborne kampanje boriti snažnije, iako neće biti sve vreme prisutan, jer će morati da ide u Kinu, Rusiju, Nemačku, i ko zna gde, i to desetak dana pred izbora.

"Gde god budem mogao da stignem uveče, na koji god skup, doći ću",rekao je on.

Ponovio je da će na izbornim listama SNS biti 50 odsto novih ljudi, kao i 50 odsto novih gradonačelnika.

Rekao je da niko nije zaštićen, te da kod nekih vidi nove Đilase, Miškoviće i Šolake, što neće dozvoliti.

"Na poslaničkoj listi videćete mnogo mladih ljudi, ali i u vladi. Hoću da vidim ljude koji sa novom energijom, znanjem i velikom željom, guraju Srbiju, kao buldožeri napred", naglasio je on.

Delu opozicije, kaže, nije stalo do Kosova, već im je jedina ideja kako da sruše Vučića.

"Nemaju rešenja nizašta. Imaju mnogo ideja i mnogo miliona evra, ali ne možete da polazite od ulizivanja strancima", rekao je Vučić.

On je poručio da mogu još sto sati filmova protiv njega da naprave, ali da ne mogu da pobede vredne marljive i poštene ljude, koji su podigli Srbiju i njene ugled u svetu.

Ko živi u 90-tim i šta je smisao bojkota?

Smisao bojkota je da se sakrije da je "car go", kaže Vučić i primećuje da deo opozicije oko Đilasa i Jeremića zapravo i dalje žive 90-e.

Vučić je kazao da svi koji se njima pridruže u bojkotu bivaju politički "uništeni".

Rekao je da su Dragan Đilas i Vuk Jeremić uništili Sergeja Trifunovića i njegovu partiju, jer su oni, dok nisu objavili bojkot izbora imali preko pet odsto podrške, a sada su pali na 2 do 2,2 odsto.

"Oni pojedu sve. Svakog kojeg nateraju da bude sa njima, oni ostaju na istom, a urušavaju ostale koji im se pridruže", istakao je Vučić.

Kazao je da je za SNS na prošlim izborima samo Beli bio problem, a ne Jeremić i ostali.

"Beli je pobedio Vuka Jeremića sa petostruko više glasova i petostruko manje novca. Pa neka se zapitaju", podvukao je on.

"Oni nisu opasnost za nas. Oni žele da predstave Srbiju crnom, kroz mržnju da su 90-e godine. Ovo nisu 90-te godine, Srbija ne ratuje. Suština svega je da njihove glave i mozgovi ne mogu da izađu iz 90-tih", naglasio je on.

Vučić je ukazao da su i njihovi protesti kao iz doba pre 25 godina, kao i filmovi koje prave, poput večerašnjeg na N1, u kojima je crna pozadina.

Upitao je kakva bi bila reakcija da je napravljen film od četiri sata o nekom iz opozicije, kakve bi bile reakcije ambasada, nevladinih organizacija, medijskih udruženja i svih drugih.

"Voleo bi da napravi još četiri sata materjala. Naterajte Đilasa i Šolaka da 'brknu' još malo po džepu", kazao je on.

Vučić je ocenio da im je kriv zbog toga što ne kleči na kolenima da im se udvara i govori im da su mnogo važni.

"Neću da se dodvoravam, hoću samo da radim. Ako niste u stanju da vidite rezultat, ne zanima me", poručio je on.

Na konstataciju da su svi iznenađeni da je pokret "1 od 5 miliona" odlučio da izađe na izbore, Vučić je kazao da je njihovo pravo da učestvuju, da je to dobro za izbornu utakmicu.

Kaže da na osnovu istraživanja vidi da oni prelaze cenzus, ali da ne vidi politiku za budućnost Srbije.

Upitan šta je smisao bojkota, rekao je da je smisao da se "sakrije da je car go".

Vučić je takođe pozvao Tužilaštvo da odgovori na njegovo pitanje, kao građanina, "dokle ste stigli" u slučaju onog koji je stavljao drugom kesu na glavu, tukao i maltretirao.

"Recite da nije stavljao kesu na glavu, da je to sve SNS izmislio, da smo našli i platili čoveka, da ga nije tukao, maltretirao, da on nije krao pare preko njega u Starom gradu. Molim da nam kažu i to što bi voleli da čuju Đilas i Bastać. Nemojte da nas maltretirate da čekamo godinu dana", ironično je zaključio.

Lista "50 najvećih laži"...

Vučić je podsetio na neke od najvećih laži opozicije protiv njega, "listu 50 najvećih laži", i dodao da se za sve dokazalo da nisu tačne.

"U laži su kratke noge", poručio je Vučić gostujući na Hepiju.

Predstavljajući neke od laži i afera sa liste, predsednik je naveo da su u Novom Sadu pisali sami grafite - smrt Pajtiću i posle za to okrivili SNS, zatim da je Rodoljub Šabić bio napadnut pošto je politički protivnik, zatim laži SBB koji su tražili od Telekoma da ne emituje njihove programe preteći prijavama.

Vučić kaže da su posle rekli da je Telekom ukinuo emitovanje N1, ali da su zatim odbili da Telekom besplatno do postizanja ugovora emituje N1 i to za 600.000 građana više nego pre.

Predsednik navodi da je na listi najvećih laži i da student koji je bio na protestu kada je priveden nije dobijao hranu i vodu, iako se na snimku videlo da je jeo sendvič i "pio kao smuk".

Tu je i laž da su bile ukinute autobuske lnije u vreme protesta, da je Vučić ubio novinara Stefana Cvetkovića, pa da je vlast otovrila kafanu, a u stvari se tu snimao film, pa kako su uništene kocke u Skadarliji...

Vučić, takođe, navodi da su na listi najvećih laži da je odseo u najskupljem hotelu u Abu Dabiju, iako uopšte nije odseo u hotelu, zatim da je opozicija tvrdila da je vlast podmetnula vešala tokom protesta, a da su onda kada je utvrđeno da su to oni uradili rekli kako vlast goni decu.

Dodaje da je isto velika laž da je vlast govorila genetičar Stojković nije potreban Srbiji, pa da su tokom poplava stotine leševa plivale po vodi i da su tela spaljivana u termoelektrani u Obrenovcu, da je Humanitarni centar u Nišu pretvoren u vojnu bazu, pa da je vlast organizovala otmicu Monike Karimanović, pa da nije uhvaćen pravi malčanski Berberin.

Vučić podseća da je Marinika Tepić tvrdila da na se na farmi kokošaka i pilića uzgaja droga.

Da je vlasnik Jovanjice Koluvija zvao njegovog, Vučićevog brata, kada je uhapšen, iako je utvrđeno da od oko 8.000 kontakta u telefonu nijedan nije bio njegov ili od Andreja Vučića...

Neki u SNS misle da su svemoćni, nema sukoba među ministrima

Vučić je izjavio da unutar SNS i među ministrima u vladi nema nikakvog sukoba, ali da pojedini u toj stranci misle da su svemoćni.

Vučić kaže da opozicija ima samo jednu nadu - da se ljudi u SNS posvađaju među sobom ili da se nekim čudom nešto dogodi i da ga neko sruši s vlasti.

U SNS postoje ljudi koji i drugačije misle i postoji otvorena demokratska rasprava i svako ima pravo da kaže šta misli, naveo je Vučić.

Ipak, kaže da mu se nije dopala izjava Zorane Mihajlović da ne bi bila više član SNS ako on ne bude više na čelu stranke i umesto njega na to mesto dođe Nebojša Stefanović.

"Skupština stranke odlučuje, a ja ću biti u stranci ko god da bude izabran", poručio je Vučić i dodaje da je ponosan što je član SNS koja se bori za ideju, a to je pristojana i moderna Srbija.

Vučić kaže da ne zna da postoji neki sukob unutar vlade i da ministri redovno razgovaraju i imaju sednice jednom ili dva puta nedeljno.

"Nisam čuo da neki ministri ne razgovaraju, iskreno vam kažem. Ali, ako imate u vladi oko 20 ministara i svoje funkcionere i jednog, drugog ili trećeg pi-ara koji brinu samo o svom ministru i prikazuju ga kao lepog i dobrog, onda moraju medijima nešto da ponude, a to je glava drugog ministra".

Vučić ističe da tako brinu samo o ličnim interesima svojih ministara, a nemaju u vidu širu sliku.

Na pitanje da li postoje klanovi u SNS, kaže da ne, ali da postoje ljudi koji drugačije misle, kao i oni koji misle da su svemoćni.

Dodao je da će se na skupštini stranke videti da li je to tako.

Vučić je rekao da je napravljena anketa kako bi se SNS kotirao sa i bez njega i naglasio:

"SNS postoji i postojaće, u ovom trenutku bez mene ne bi bila laka pozicija, ali postojaće i biće snažna stranka. Ljudi ne veruju da hoću da se povučem sa pozicije lidera SNS, zato što polaze od sebe i situacije kada bi oni imali toliku popularnost", kazao je Vučić.

Primetio je da svako ko hoće da nešto ućari kaže: 'rekao mi Vučić', te poručio ljudima da takvima ne veruju.

Vučić dodaje da se to zloupotrebljava i za postavljanje direktora u školama i upravnika u vrtićima i na mnogim drugim mestima, uz reči da je to "rekao šef".

I posle stotina miliona evra za antikampanju - imamo 50 odsto

Ponosan sam na to što je Srbija slobodna zemlja, što smo sačuvani mir i stabilnost, postignuta fiskalna konsolidacija, obnovljen život, putevi, pruge, zbog rasta plata, penzija, rekao je Vučić.

On je, upitan na šta je najviše ponosan što je uradio za Srbiju, rekao da je ponosan na to sto je Srbija zemlja slobodarskog duha, nezavisna, na evropskom putu, što smo sačuvali prijateljstvo sa Rusijom i Kinom, a poboljšali odnose sa SAD, sto ne okrećemo leđa prijateljima.

"Što svako iz Srbije može da bude poštovan na svim meridijanima sveta", rekao je Vučić.

Kaže i da ljudi umeju da kažu hvala za to što čini za zemlju.

Dodaje da imamo dobre i vredne ljude, koji hoće da rade.

"Kad i posle stotina miliona evra uloženih u kampanju protiv mene uspevamo da sačuvamo 50 odsto glasova, to je zato što postoje ljudi u Srbiji koji poštuju rad", primetio je Vučić.

On dodaje da mu je puno srce kad ljudi vide koliko se bori za Srbiju i dodaje da od njih samo traži da izađu na izbore i misle o budućnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.