Vučić: Poštujem stav Crkve, ali na jezik uvreda ne odgovaram

Izvor: BKTV News, 16.Maj.2018, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Poštujem stav Crkve, ali na jezik uvreda ne odgovaram

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, kaže da ne želi da odgovara na jezik uvreda, da Crkvu poštuje, ali da to ne znači da u svemu treba da misli isto kao vladika Amfilohije.

"Izabraću pravo da razmisljam o budućnosti zemlje, kao što razmišljma o budućnosti naroda. Poštujem njihov stav, a na jezik uvreda nikad neću odgovarati, ne pada mi na pamet da u to uzalim", rekao je večeras za Pink televiziju zamoljen da komentariše napade koji dolaze iz Crkve, a u vezi s kosovskim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pitanjem.

Ako neko misli da je to u redu, kaže, on nema ništa protiv.

"Vernik sam, ne idem baš svake nedelje na liturgiju i čini mi se da Crkva nikad nije imala bolji odnos s državom, ali to ne znači da treba da mislim u svemu isto kao vladika Amfilohije", rekao je VUcić.

Upitan smatra li da iza takvih napada stoje i neki drugi, "viši interesi", Vučić je rekao da ima i mnogo drugih koji ga svakog dana napadaju, a da je njegova obaveza da se bori.

Vučić se sastao s Mogerini, s Tačijem razmenio nekoliko rečenica

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić Amfilohiju: Crkvu poštujem, ali na jezik uvreda ne odgovaram

Izvor: Blic, 16.Maj.2018

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić rekao je da ne želi da odgovara na jezik uvreda, da Crkvu poštuje, ali da to ne znači da u svemu treba da misli isto kao vladika Amfilohije.

Nastavak na Blic...

Vučić: Crkvu poštujem, a na jezik uvreda ne odgovaram

Izvor: B92, 16.Maj.2018

Sofija -- Predsednik Aleksandar Vučić kaže da ne želi da odgovara na jezik uvreda, da Crkvu poštuje, ali da to ne znači da treba da misli isto kao vladika Amfilohije..."Izabraću pravo da razmišljam o budućnosti zemlje, kao što razmišljma o budućnosti naroda. Poštujem njihov stav, a na jezik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.