Vučić: Ponosan sam na građane koji su ispoštovali Prajd

Izvor: Politika, 28.Sep.2014, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ponosan sam na građane koji su ispoštovali Prajd

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić zahvalio je danas građanima, a posebno Beograđanima, jer su s velikom ozbiljnošću, ljubavlju prema svom gradu i odgovornošću pokazali da razumeju u kojoj je poziciji Srbija istovremeno poštujući različitosti.

„U Beogradu danas nije razbijeno nijedno staklo, a za to su zaslužni ne samo organi bezbednosti, jer se pokazalo da država može, hoće i ume da poštuje Ustav i zakone, već pre svega zahvalnost dugujemo veicinskom delu naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji je pokazao veliku odgovornost i uglavnom se sklonili s ulica kako bi omgućili održavanje Parade ponosa”, rekao je premnijer na vanrednoj konferenciji za nvoinare u Vladi Srbije .

On je dodao da Prajd nije organizovan zato sto je to uslov za ulazak u EU, niti zato što „smo naklonjeniji gej populaciji nego Crkvi”, već zato što hoćemo da pokažemo da se u državi poštuju Ustav i zakoni i prava svih ljudi.

Pred Srbijom su, kako je rekao, mnogo veći izazovi od Prajda, ali nikada o nigde ne možemo stvari da rešavamo bez jasnih pravila, a „danas smo pokazali da osnovna pravila znamo da poštujemo”.

„Srbiju često optužuju da je društvo u nastajanju i da nema snage za zaštiti svoje građane, a mi smo danas pokazali da je Srbija ozbiljno druaštvo”, istakao je Vučić.

Srbija je danas dokazala da uprkos različitim uverenjima i pogledima na svet, uprkos tome što znam da većini ljudi nije bilo lako, pokazala je da je zemlja pristojnih ljudi.

„Ono što svima mogu da obećam, a to je da će Ustav i zakon važiti jednako za sve u Srbiji”, ponovio je premijer.

Istakavši posebno da je zahvalan mladim ljudima, koji su uglavnom protiv ovakvih skupova kakav je Prajd, a ovog puta su ostali kod kuća, Vučić je rekao da je to dokaz da su želeli da čuvaju svog grad vodeći brigu o budućnosti.

„Na to sam veoma ponosan, nema nijedne krivične prijave, mi dokaza ni za jedno krivično delo nemamo, bilo je tek nekoliko prekršaja, a to je nešto što treba da nam služi na čast”, zaključio je Vučić.

Tanjug

objavljeno: 28/09/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.