Vučić: Ostavke na duple funkcije

Izvor: B92, 15.Avg.2012, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ostavke na duple funkcije

Beograd -- Poslanici koji imaju funkcije u izvršnoj vlasti vratiće poslaničke mandate u Skupštini, rečeno Beti u kabinetu prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića.

Niko ko je u zakonodavnoj vlasti neće biti i na izvršnim funkcijama, precizirano je u Vučićevom kabinetu povodom pokretanja postupaka Agencije za borbu protiv korupcije protiv nekoliko gradonačelnika u Srbiji koji su istovremeno i poslanici.

Kako agencija Beta saznaje, svi poslanici SNS-a koji imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i funkcije u izvršnoj vlasti podneće ostavke.

Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je postupak protiv gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića koji je istovremeno i poslanik u Skupštini Srbije, jer je stupio na drugu funkciju bez saglasnosti Agencije. Gašića je član SNS-a.

Pre dva dana Agencija je pokrenula postupke protiv gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, Pirota Vidoja Petrovoića i Loznice Vladana Vasića. Njih trojica su poslanici izabrani na listi Ujedinjenih regiona Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.