Izvor: RTV 5, 03.Sep.2012, 20:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Osnovano 20 timova za istragu privatizacija

"Sada smo angažovali dodatne snage, posvećene, vredne ljude, napravljeno je više od dvadeset timova, kako bi kada uradimo svoj posao, tužioci mogli da podignu črvstu, snažnu, jaku optužnicu kako sudećem sudiji posao ne bi bio težak", rekao je Vučić.
Vučić je naveo da su u timovima nadležni organi, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, drugih nadležnih službi specijalizovanih za sprovodjenje istražnih radnji, kao i ljudi koji su u stanju da prepoznaju visokosofisticarni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << kriminal.
Dodao je da "ima mnogo dušebrižnika" i koji kažu da je "neko nekoga kupio".
"Oni kažu da je neko nekoga kupio, ili 'ovi su prestali da se bore protiv kriminala i korupcije'. Nažalost, mi ranije nismo imali sistem ni mehanizme za borbu protiv korupcije, gradimo ih danas i veoma brzo videće se veliki i značajni rezultati", rekao je Vučić.
On je dodao da u Srbiji niko nema prava da pljačka imovinu gradjana ove zemlje.
Vučih je rekao da osim analitike u odredjenim službama, pravih rezultata nema kada je reč o lošim privatizacijama.
Potpredsednik Vlade je izjavio da će istragom biti obuhvaćene i firme za koje se pokazalo da su kupovale preduzeća samo zbog lokacija na kojima se nalaze.
"I te firme će biti obihvaćene istragom, kao i sve one gde se bude pokazalo da postoji osnov sumnje da je uz izvršenje krivičnog dela sprovedena privatizacija", rekao je Vučić.
Vučić je u Kraljevu pruisustvovao otvaranju sportske hale u Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u čije je renoviranje Evropska komanda Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država uložila 300.000 dolara.
Maksimović je kazao da je tokom kalendarske godine oko 20 učenika zajedno sa porodicama otišlo u centralnu Srbiju. 

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.