Vučić: Organizovaćemo protest u Beogradu

Izvor: Politika, 01.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Organizovaćemo protest u Beogradu

Stranke koje su potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu preduzeće sve demokratske i zakonom dozvoljene mere da se poštuje volja građana

Predstavnici SRS-a i narodnjačke koalicije nastavili su i u toku jučerašnjeg dana da „biju bitku” oko konstitutivne sednice Skupštine Beograda, a najavili su i različite akcije u nadi da će one ipak ubediti v. d. gradonačelnika Beograda Zorana Alimpića da ranije zakaže sednicu. To bi odbornicima novoformirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << skupštinske većine Beograda skratilo muke da ne moraju da čekaju 14. jul da bi „preuzeli vlast”. A, s druge strane, demokrate se ne oglašavaju – očigledno da ih „muke” političkih protivnika ne dotiču. Generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić, kako javlja Tanjug, najavio je juče da će ta stranka s gradskim koalicionim partnerima, zbog odluke da konstitutivna sednica Skupštine Beograda bude održana 14. jula, organizovati zajednički protest. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da očekuje da će se s koalicionim partnerima DSS –NS i koalicijom okupljenom oko SPS-a dogovoriti o protestu koji će biti „održan od srede”.

„Mislim da smo blizu završetka tih dogovora i načina na koje ćemo te demokratske promene, koje su građani želeli da izvedu u Beogradu, da sprovedemo u delo”, rekao je Vučić, koji je i kandidat tih stranaka za gradonačelnika Beograda.

Kako je naveo, prenosi Beta, stranke koje su potpisale koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Beogradu preduzeće sve demokratske i zakonom dozvoljene mere da se poštuje volja građana.

Vučić je rekao da su objašnjenja zbog čega je konstitutivna sednica zakazana tek za 14. jul „nemoralna i neverovatna” i dodao da mu je vršilac dužnosti gradonačelnika Zoran Alimpić kazao da nije uveren u to da SRS, DSS – NS i SPS – PUPS – JS imaju većinu u Skupštini grada.

Dodao je da će to odugovlačenje „skupo koštati Beograd”.

Govoreći o mogućnosti da se koalicija raspadne, Vučić je kazao da je njemu najvažnije da „čistog obraza uđe u taj posao i da takvog obraza i izađe iz posla”. Prema izveštavanju Bete, Vučić je istakao da obećava da će u Beograd dovesti tri puta više investicija nego što je to sada slučaj – i po obimu i po broju.

Takođe, predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Beograd Borislav Borović, prenosi Tanjug, ocenio je da je zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada za 14. jul „moralno iritirajuće i politički karikaturalno”.

U pisanoj izjavi medijima, Borović je vršioca dužnosti gradonačelnika Zorana Alimpića podsetio da je „on samo tehničko lice koje nema većinu ni u prethodnom, ali ni u sadašnjem sazivu gradske skupštine i da je njegova obaveza da bez odlaganja zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine grada i da je to sve na šta on ima pravo”.

G. B.

[objavljeno: 02.06.2008]

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Odluka mora biti promenjena

Izvor: RTV Pink, 02.Jun.2008, 08:37

Alimpić: Ne menjam odluku. . . Predstavnici koalicije radikala, narodnjaka i socijalista predali su danas predsedniku Skupštine Beograda zahtev za promenu odluke o sazivanju konstitutivne sednice gradskog parlamenta za 14. jul i zatražili da zasedanje bude održano odmah po isteku dodatnog roka,...

Nastavak na RTV Pink...

SRS, SPS i DSS traže sednicu

Izvor: B92, 02.Jun.2008

Beograd -- Predstavnici radikala, socijalista i narodnjačke koalicije predaće sutra zahtev 58 odbornika za hitno zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda...Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić rekao je agenciji Beta da očekuje da će sa koalicionim...

Nastavak na B92...

Radikali, socijalisti i narodnjaci ne odustaju od protesta

Izvor: TV Avala, 02.Jun.2008

Predstavnici radikala, narodnjačke koalicije i socijalista najavili su da će svakodnevnim akcijama u Beogradu pokušati da utiču na vršioca dužnosti gradonačelnika Beograda Zorana Alimpića da preinači odluku o zakazivanju konstitutivne sednicu Skupštine grada.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.