Vučić: Odbacivanje revizije ne vidim kao pobedu, pobeda je kad Srbi i Bošnjaci zajedno gledaju u budućnost

Izvor: Blic, 10.Mar.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odbacivanje revizije ne vidim kao pobedu, pobeda je kad Srbi i Bošnjaci zajedno gledaju u budućnost

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspeh.

Vučić je novinarima u Lebanu rekao da ne želi da koristi odluku Međunarodnog suda u Hagu u kampanji ili za dobijanje političkih poena, jer bi za njega lično i za vladu velika pobeda bila da se obezbede mir i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stabilnost i još bolja saradnja.

- Tek tada ću moći da kazem da je to velika pobeda - rekao je Vučić.

On je naveo da veruje da Srbi i Bošnjaci mogu da razgovaraju o budućnosti, da ono što je bilo u prošlosti ne treba da bude zaboravljeno, ali da sa tim moramo da živimo i da stvaramo drugačiju i bolju budućnost.

- Kao što neki nisu hteli da uđu u srpske cipele kad su tužbu podizali, ja hoću da uđem u bošnjačke i ne mislim da ovo koristim u kampanji - rekao je Vučić.

On je dodao da želi da veruje da takvu poruku razumeju Bošnjaci i u BiH i u Srbiji.

Vučić je izjavio da Vlada Srbije pod istim uslovima subvencioniše domaće i strane kompanije, ali samo one koje zapošljavaju nove radnike.

On je, odgovarajući na pitanja novinara posle obilaska nekadašnje fabrike 15. maj eksporteks u Lebanu, kao primer naveo da će sutra u Čačku biti potpisan ugovor sa dve srpske kompanije o subvencionisanju.

- To nije problem, ali prvo moraju da pokažu projekte da se zapošljavaju ljudi. Najviše se radujemo kada stimulišemo i subvencionišemo domaće kompanije - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da su uslovi isti kao za strane investicije, u skladu za zakonima u uredbom vlade o subvencionisanju.

- Kada imate novca u budžetu, onda ovakve stvari možete da radite - rekao je Vučić.

Vućić je rekao da će turska kompanija "Ormo grupa" za dva do tri meseca početi proizvodnju vunice i u narednih pet godina zaposliti 300 ljudi.

On je sa predstavnicima turske kompanije obišao pogone ruiniranog preduzeća "15. maj Eksporteks" za čiju kupovinu i adaptaciju je Vlada Srbije izdvojila 147 miliona dinara.

Pre posete Vučiča predstavnici lokalne samouprave i turske kompanije potpisali su ugovor o adaptaciji fabričkih pogona i pokretanju proizvodnje.

Premijer je na konferenciji za novinare rekao da je otvaranje 300 radnih mesta veliki događaj i za ceo Jablanički okrug.

On je dodao da je Lebane proteklih decenija imalo najveće demografsko pražnjenje.

- Otvaranjem ove fabrike upalićemo svetla u Lebanu - rekao je Vučić.

Predstavnik turske kompanije Besim Nikar je izrazio zadovoljstvo što se dogovor odvija po planu i što premijer Vučić i Vlada Srbije poštuju data obećanja.

On je rekao da u komapniji u Turskoj proizvode 250 tona vunice dnevno i da su najveći proizvođači i izvoznici te tekstilne robe iz Turske.

- U Lebanu ćemo u početku proizvoditi 10 do 15 tona vunice. Ukoliko se pokaže da je situacija povoljna, možda ćemo i povećati proizvodnju - kazao je Nikar.

Vučića je na ulazu u fabriku dočekao veliki broj građana kojima je on rekao da je Vlada Srbije dala novac da bi se oni zaposlili, na šta se iz publike začulo: "Koliko god da dajete, nama će biti malo", posle čega je nastao smeh.

Vučić se po ulasku u praznu fabričku halu raspitivao za dopisnika Radio-televizije Srbije, a kada se novinarka iz Leskovca pojavila, on joj je poljubio ruku zahvaljujući se na taj način, kako je rekao, za pozitivan izveštaj o značaju otvaranja tekstilne fabrike u Lebanu.

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić poklonio je Vučiću izlivene statue cara Justinijana prvog, koji je rođen u blizini Lebana i carice Teodore, rekavši da su to prvi izliveni primerci cara i carice.

Vučić će u Leskovcu razgovarati u sedištu gradske kuće sa investitorima iz Turske, a za 18.00 je zakazan miting Srpske napredne stranke i vladajuće koalicije na kojoj će se Vučić predstaviti kao predsednički kandidat.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Ne vidim odbijenu reviziju kao pobedu, važna budućnost

Izvor: Večernje novosti, 10.Mar.2017

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje zahteva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobedu, jer će, kaže, pobeda biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da odbacivanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Vučić: Ne vidim odbacivanje zahtjeva BIH kao pobjedu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2017

LEBANE - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da odbacivanje zahtjeva BiH za reviziju tužbe protiv Srbije ne vidi kao pobjedu. Kako kaže, pobjeda će biti kada Srbi i Bošnjaci budu razumeli da treba da gledaju u budućnost, a ne da tugu jedne strane vide kao svoj uspjeh...Vučić je novinarima u...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.