Izvor: S media, 30.Avg.2012, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Od ponedeljka nove istražne radnje zbog privatizacije (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija u spornim privatizacijama izgubila “milijarde evra” i najavio da će nove istražne radnje, tamo gde još nisu počele, početi od ponedeljka.

“U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje za građane. Naš clj u tom poslu nije da hapsimo, suština je da pronađemo gde je otišao taj novac i da pokušamo nesto od toga da vratimo narodu i državi”, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Vučić u Skupštini Srbije.

On je dodao da ne kaže da će to uvek biti moguće, jer je od nekih privatizacija prošlo i 10 godina, ali da će se vlada potruditi da to i realizuje.

“Oni koji su mislili da će samo jedan deo novca ili jedan tok novca biti sve što će tužioci naći kroz istražnje radnje, nisu u pravu. Izvesno je da su razmere orgnizovane pljačke bile dramatične u prethodnom periodu”, rekao je Vučić.

Uz napomenu da u tom procesu neće biti zaštićenih, Vučić je istakao da će biti preduzete sve radnje u cilju pomoći tužiocima koji rade na istrazi spornih privatizacija na spisku EU.

“Vlada i nadležni državni organi imaju obavezu da se sistemski bore sa korupcijom. Na žalost, sistem ni ozbiljni mehanizmi u ovoj zemlji nisu postojali i za to imam bezbroj dokaza”, kazao je Vučić, dodajući da Vlada Srbije nema nikakav problem da se upusti u borbu protiv korupcije i kriminala.

(Tanjug)

FOTO: Beta

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić najavio novu istragu loše privatizacije, Dačić protiv rehabilitacije saradnika okupatora

Izvor: Blic, 30.Avg.2012

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija u spornim privatizacijama izgubila "milijarde evra" i najavio da će nove istražne radnje, tamo gde još nisu počele, početi od ponedeljka...- U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje...

Nastavak na Blic...

Vučić: Nove istrage od ponedeljka

Izvor: Kurir, 30.Avg.2012

U tim privatizacijama zemlja je oštećena za milijarde evra i to je ključno pitanje za Vladu i građane, poručio potpredsednik vlade..BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavo je danas da je ključno pitanje da se utvrdi gde su završile milijarde od spornih privatizacija da bi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.