Izvor: S media, 23.Jun.2013, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Očekujem datum jer smo ga zaslužili, sa Srbijom niko ne sme da se igra

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ne postoji nijedna stvar koju je Srbija obećala, a da nije ispunila, ističući da je dogovoren i regionalni komandir policije za sever Kosova, kao i da je finansiranje severa Kosova transparentno i da se može vdieti u budžetu Srbije.

Vučić je na TV B92, odgovarajući na pitanja vezano za pojedine izjave i ocene koje se mogu videti u medijima da Srbija nije ispunila ono što je od nje traženo, naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da to "nije istina".

"Rekao sam u Briselu da sa Srbijom niko ne može da se igra, da niko ne može da je ponižava, da smo ozbiljan partner i da ne postoji nijedna stvar koju je Srbija obećala, a nije ispunila" rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su naredna dva dana veoma važna za to odluku, da će visoka predstavnica EU Ketrin Ešton podneti usmeni izveštaj šefovima diplomatija članica EU i da će nemački Bundestag 27. juna doneti odluku da li će podržati dodeljivanje datuma.

On je kazao da očekuje pozitivnu odluku Bundestaga i da nije Nemačka ta koja želi da se odluka o datumu odloži za decembar i da se onda ponovo meri prolazno vreme, već su u pitanje neke poslaničke grupe.

"Mislim da ćemo da dobijemo datum, jer je Srbija to zaslužila. Da li je moguće da ne dobijemo, jeste, ali moje je mišljenje da ćemo dobiti", kazao je Vučić .

On je kazao i da je finansiranje severa Kosova transparentno i da se svi razdeli mogu videti u budžetu.

Vučić je rekao da je Beograd izabrao komandira kojeg će Priština predložiti i koji će biti regionalni komandir za sever KiM.

Prema njegovim rečima, ostalo je da se dogovori o zakonu o amnestiji za koji očekuje da se završi večeras ili sutra, da je o telekomunikacijama blizu dogovor i da jedino nije blizu dogovor o energetici i ponovio da je problem u tom delu jezero "Gazivode".

(Tanjug, Foto: Marko Rupena/AV)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.