Vučić: Nova Vlada Srbije do 16. juna

Izvor: Blic, 27.Maj.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nova Vlada Srbije do 16. juna

Mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić najavio je da će 3. ili 4. juna biti konstitutivna sednica Skupštine Srbije, a da će vlada Srbije biti formirana do 16. juna.

- Drugog juna će biti konstitutivna sednica pokrajinskog parlamenta, 3. ili 4. Skupštine Srbije. Nedelju dana kasnije je realno da se krene u formiranje pokrajinske vlade, zatim i republičke i sve bi trebalo da bude završeno do 16. juna - rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS.

Istovremeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << danas su "sastančili" i u SPS-u, a za 17 časova najavljena je sednica predsedništva LDP na kojoj se odlučuje o daljim postizbornim koracima. Gusti stranački raspored deo je zauzimanja pozicija i zbijanja redova pred formiranje vlade.

Konačnu odluku o tome donosi lider SNS, koji danas vodi sednicu stranačkog predsedništva.

Pored Aleksandra Vučića, u stranku, gde se održava sednica, stigli su i funkcioneri Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, Maja Gojković, Marko Djurić, Zoran Babić, Zlatibor Lončar, Miloš Vučević, Goran Knežević, Igor Mirović, Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović...

Očekuje se da će najviši funkcioneri naprednjaka, uoči sutrašnje izborne skupštine stranke, razgovarati o izboru novog rukovodstva i formiranju republičke i pokrajinske vlade.

Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić je 25. aprila, dan posle parlamentarnih, pokrajinski i lokalnih izbora, najavio da će nova vlada Srbije biti formirana posle izborne skupštine naprednjaka.

Na toj izbornoj skupštini treba da bude biran predsednik i potpredsednici SNS. Vučić je jedini kandidat za predsednika.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović najavila je pre nekoliko dana da će na predsedništvu stranke biti reči o budućem rukovodstvo naprednjaka i da je ideja da se odvoje partijske i državne funkcije.

Sednice predsedništva SPS i LDP

Uoči sednice predsedništva SNS, predsedništvo Socijalističke partije Srbije (SPS) jednoglasno je danas donelo odluku da će prihvatiti poziv Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke za razgovor o budućoj Vladi ukoliko taj poziv bude upućen, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.

Pročitajte još

Takđe, danas u 17 časova je najavljena i sednica predsedništva Liberalno demokratske stranke (LDP) o, kako je najavljeno, "postizbornoj situaciji i koracima koje će stranka u narednom periodu preduzeti".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.