Vučić: Nećemo izaći iz dijaloga - ne ostavljamo prazan teren

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2020, 14:28

Vučić: Nećemo izaći iz dijaloga - ne ostavljamo prazan teren

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd neće izaći iz dijaloga sa Prištinom, uprkos tome što Priština ne ispunjava dogovore i krši ugovore koje je potpisala.

Vučić je rekao da je bezbroj puta bio u situaciji da "okrene glavu" i prekine dijalog, međutim, ističe, on to nije smeo da uradi, jer bi drugi jedva čekali taj potez Beograda.

"Moramo da nastavimo sa dijalogom i ne smemo da ostavimo prazan teren, jer neko bi jedva čekao, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li ste u pravu ili ne, da donese odluku par-forfe. To sebi ne smemo da dozvolimo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da li je dijalog moguć imajući u vidu da Priština i dalje lobira za nova priznanja i kandidovanje u međunarodnim organizacijama.

Kaže da bi za Srbiju najgore bilo da izađe iz dijaloga i da za to još bude okrivljena.

Vučić je naveo da će Beograd nastaviti da se bori za KiM i poručio srpskom narodu u južnoj pokrajini da će država Srbija o njima voditi računa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.