Izvor: S media, 06.Feb.2013, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ne isključujem mogućnost novih izbora (VIDEO)

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da nijednog trenutka ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali da se nada do to toga neće doći.

"Ono što se meni sada nameće jeste pitanje da li će ova vlada da traje dugo ili kraće. Ako institucije sistema mogu da rade, onda je važno da se ne ruši datum za počinjanje pregovora sa EU i privlačenje investicija. Ukoliko to nije moguće, mogu novi izbori, može da se formira >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nova većina u skupštini", rekao je Vučić na pres konferenciji.

Na pitanje novinara da li bi posle dobijanja datuma za početak pregovora sa EU mogli da budu raspisani parlamentarni izbori, odgovorio je da bi bilo lepo kada bi Srbija taj datum dobila.

Vučić je negodovao zbog ocene pojedinih analitičara koji su, kako je podsetio, rekli "da je vlast najbolji lepak", komentarišući aktuelnu političku situaciju posle obelodanjivanja podatka da je premijer Ivica Dacić 2008. kontaktirao sa Šarićevim partnerom Radulovićem.

"To je potpuno besmisleno. To znate vi, a to znaju i svi drugi. Ukoliko bismo išli na izbore osvojili bismo svu vlast", rekao je Vučić, koji je i lider SNS.

On je naglasio da je ono što je važno jačanje institucija u Srbiji, što se i događa i ukazao da to moraju da priznaju i oni koji aktuelnu vlast ne vole.

"Sve što se u Srbiji dešava je teško i neprijatno, ali sada se rešava jednom za uvek", ukazao je Vučić.

On je podvukao da je obaveza aktuelne vlade da uradi sve za dobrobit građana, a da se slučajno pogodilo da je SNS-u sada rejting izuzetno veliki.

(Tanjug)

Foto: Beta/Nenad Petrovic/AV

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.