Vučić: Je l vi hoćete da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji?

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Je l' vi hoćete da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji?

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je danas pretnje ubistvom koje mu je uputio Lokalni front iz Kraljeva.

"Što se tiče ovih pretnji sa pet metaka u leđa - junaci. Poznati su junaci uvek pucali u leđa. Naročito nekom nenaoružanom i posebno nekom u leđa, to je jedno junačko delo a onda će posebno junački da se napiju posle toga", rekao je on na konferenciji za novinare.

On je ironično dodao: "Čestitam ti, junačino, svaka ti čast, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << junaku, dobrodošao, dođi, možes i s leđa i spreda, ja nisam naoružan."

Što se tiče neprimerenih komentara dela opozicije na račun njegovog zdravstvenog stanja on je rekao da to "razume", jer nikako drugačije ne mogu da ga pobede.

"A kako će da me pobede? Tako što ustanu u 11, već u 13 idu na sastanak za kombinacije, kako ih oni nazivaju, i to im je kraj dana. Čime? Morate da pobedite nekog radom, angažmanom, marljivošću. Ne ide", poručuje Vučić.

Na pitanje kako vidi neprimerene komentare na račun novinarke Verice Bradić, on ukazuje na slučaj Ljiljane Smajlović i kaže da se vodi hajka protiv nje. "Jedan polupismeni čovek koji sebe naziva novinarom njoj soli pamet, koja je Ajnštajn za njega, da je ovakva, onakva, samo zato što je rekla - čekajte, pa vi želite da se u Srbiji desi ono što se desilo u Boliviji, što je najveća nesreća za jednu zemlju", rekao je on i podsetio da su "neki veliki junaci poput onog sa pet metaka" gradonačelnicu Vinte u Boliviji izubijali motkama, polili crvenom farbom, ošišali i tako vodali po gradu.

"I to vam govore oni koji su tobož bili protiv Amerikanaca, a svaku revoluciju koju podrži CIA oni podržavaju. A pitaću ih za deset dana kad ova što ima dva poslanika bude donela odluku da povuče odluku o nepriznavanju Kosova i onda ću da ih pitam da li ih i dalje podržavate i da li se i dalje nadate tome", rekao je Vučić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.