Vučić: Ja sam kriv

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 15:47

Vučić: "Ja sam kriv"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na povlačenje Nacrta zakona o unutrašnjim poslovima.

"Ja sam kriv što se povlači nacrt iz procedure, Izvinio sam se Aleksandru (Vulinu). To sam uradio, jer je ostalo još šest meseci do izbora i ne želim da u tom periodu donosimo takve zakone“, istakao je Vučić govoreći novinarima u Budimpešti,.

Nije, kazao je, ni video taj nacrt zakona i ne zna šta se u njemu nalazi.

"Videćemo kakava će sudbina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takvih zakona biti, a ako me pitate da li više verujem Vulinu ili onima koji bi bez izbora da dodju na vlast, naravno da mnogo više verujem Vulinu", rekao je Vučić.

U politici, kazao je predsednik, ne možete da donosite odluke koje će da budu onakve kakve želite, već koje su dobre za upravljanje zemljom.

Na pitanje da komentariše optužbe opozicije da povlači poteze kakve je povlačio Milošević i da ova kriza ne može da se reši političkim putem, Vučić kaže da ga, ako dobro razume, opozicija optužuje da je povukao zakon da bi ih "prebio i sprečio da dodju na vlast", a da sada, kada ga je povukao, takodje ga optužuje iz istog razloga, da ih sprečava da dodju na vlast.

"I sve to u jednom danu, danas...Genije do genija....Nemaju principa, da pobedite morate da imate plan i program, moraju ljudi da vam veruju, a ne da izmišljaju...", rekao je Vučić.

Ponovio je da je u pitanju samo nacrt zakona o policiji, a da opozicija očajnički pokušava da se uhvate za nešto da bi mogli da lažu narod.

"Koga su oni uhapsili? Što nisu uhapsili ubice od Buhe do Gavrilovića? Pa nisu, šta ih briga, nikoga nisu uhapsili", rekao je predsednik.

Nemojte samo da mi pričate o drugim vrstima kriminala, posebno finanijskog u kojem su, kako je rekao Marinika Tepić i Dragan Djilas, "sinonim za najveći obllik korupcije u jednoj zemlji".

"I oni će nekome da drže pridike", zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.