Vučić: Istraga o NIS-u neće ugroziti odnose sa Rusijom

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Istraga o NIS-u neće ugroziti odnose sa Rusijom

- Ne tvrdim da postoji krivično-pravna odgovornost i ja ne skačem, ne psujem i ne vređam nikoga kao što to neki drugi rade govoreći nešto, pri tom ne znajući ništa - rekao je premijer Srbije i naglasio da ne veruje da će istraga o privatizaciji NIS-a ugroziti odnose sa Rusijom. On je, takođe, dodao da konkretnih pritisaka na Srbiju u vezi situacije u Ukrajini nema, ali da ih posredno svakako ima

Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom pokretanja istrage o privatizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << NIS-a da ne veruje da će ona ugroziti naš odnos sa Rusijom. On je dodao da će istraga nadležnih organa pokazati šta se u konkretnom slučaju događalo.

- Ne tvrdim da postoji krivično-pravna odgovornost i ja ne skačem, ne psujem i ne vređam nikoga kao što to neki drugi rade govoreći nešto, pri tom ne znajući ništa, a kad vidim kako ih je panika uhvatila, pa su počeli da objašnjavaju na sve strane kako je nešto dobro u šta ni sami ne veruju i sa tim apsolutno nemam problem – rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Ne veruje, dodao je, da je državni vrh uzimao pare od toga, ali nije njegov posao da o tome govori.

- Nadleženi organi će pokazati sve što treba da pokažu – rekao je Vučić i ponovio da ova istraga neće poremetiti odnose sa Ruskom federacijom.

Vlada, kako je naveo, vodi unutrašnju i spoljnu politiku po Ustavu Srbije, vodi je u interesu građana i Srbija je jedina koja u Evropi Ruskoj federaciji nije uvela sankcije.

Foto: Marko Todorović

Čini mi se da to govori o našem poštovanju, naglasio je Vučić i dodao da je o ovom pitanju razgovarao i sa ruskim liderima.

- Mi smo o nekim stvarima razgovarali i o tome ćemo nastaviti razgovore. Da li sam srećan zbog toga što je neko napravio profit od 500 miliona dolara za šest meseci na našoj nafti i gasu, a da nam je na kraju ukupan profit 400 i nešto miliona i da na kraju mi dobijemo dividendu od 29 miliona, a da je od onoga što je ulagano u region, nismo videli mnogo toga – objasnio je Vučić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

VUČIĆ: NIJE BILO PRITISAKA, POSREDNO IH IMA

Nema konkretnih pritisaka na Srbiju u vezi situacije u Ukrajini, ali posredno ih svakako ima, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić .

- Ja sam mali čovek, zašto bi neko na mene vršio pritisak – prokomentarisao je Vučić ocenivši da pritisaka nema na neki brutalan način, kao što to neko misli, ali da ih posredno svakako ima.

Dodao je, međutim, da nekada to i nije baš posredno već se to čini i neposredno, “u smislu evropskih integracija i nekih drugih stvari”.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ali mi imamo proste odgovore, mi poštujemo međunarodno pravo, da se ne mešamo ni u čije sukobe, ali Srbija mora da preživi -  rekao je Vučić objasnivši to konkretnim primerom i pitanjem šta bismo sada radili da su nam zavrnuli gas

- U tom slučaju tokom zime bismo imali hladnoću, restrikcije struje, a nijedno preduzeće u restrukturranju ne bi moglo da radi – ocenio je premijer dodajući da će se vlada na jednoj od narednih sednica baviti energetskom bezbednošću, jer nam je i to jedan od problema.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Istraga u NIS-u neće ugroziti odnose sa Moskvom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Avg.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne veruje da će pokretanje istrage o ruskoj privatizaciji NIS-a ugroziti odnos Srbije sa Rusijom, navodeći da bi bilo odlično ako bi bilo moguće da se napravi revizija ugovora o kupovini NIS-a..."Šta se u konkretnom slučaju događalo pokazaće istraga...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.