Vučić: Ići ću na KiM da ohrabrim Srbe da ostanu

Izvor: B92, 07.Dec.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ići ću na KiM da ohrabrim Srbe da ostanu

Napad u Goraždevcu na kuću u kojoj živi i sedmogodišnja devojčica je napad na celokupan srpski narod koji živi na KiM, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

On je istakao da je to loša i onespokojavajuća vest, te da očekuje ozbiljan pristup odgovornih međunarodnih predstavnika.

Premijer je najavio da će koliko danas razgovarati tim povodom sa više inostranih zvaničnika i o NATO-u i o Euleksu.

"Ovo je napad na celokupan srpski narod koji živi na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << KiM, jer je napadnuta kuća sa više metaka u kojoj živi sedmogodišnja devojčica", rekao je premijer novinarima ne želeći pritom da, kako je rekao, govori i o najbanalnijoj dimenziji napada - skrnavljenju srpskih spomenika.

"Ne očekujem ništa od Prištine, ali očekujem od međunarodnih aktera da preduzmu mere i u skladu sa svojim obavezam zaštite Srbe u tom delu Metohije, ali i svuda na Kosovu i Metohiji", rekao je premijer.

Vlada Srbije će, dodao je, poslati svoju delegaciju da poseti Srbe u Goraždevcu, a ja ću uskoro posetiti Goraždevac i druga mesta na KiM.

"Želim da ih ohrabrim da ostanu da žive, a naš je posao da obezbedimo njhovu sigurnost i uveren sam da ćemo morati po tom pitanju dobre rezultate", kazao je premijer Vučić i dodao da je ovo neospokojavajuć, veoma loša vest, te da veruje da će odgovorni u međunarodnijoj zajednici ozbiljno i odgovorno da pristupe rešavanju ovog problema.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić: Napad u Goraždevcu je napad na ceo srpski narod

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2015

"Napad u Goraždevcu na srpsku kuću u kojoj živi i sedmogodišnja devojčica je napad na celokupan srpski narod koji živi na Kosovu i Metohiji", poručio je u ponedeljak premijer Aleksandar Vučić istakavši da je to loša i onespokojavajuća vest, te da očekuje ozbiljan pristup odgovornih međunarodnih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.