Izvor: S media, 22.Maj.2013, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ekonomija je moja noćna mora

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu za najnoviji NIN ističe da o prevremenim izborima ne razmišlja, jer je trenutno njegova najveća briga ekonomija.

"Imam noćne more zbog stanja srpske ekonomije. MMF je ovde pre dva dana rekao da moramo da zamrznemo plate u javnom sektoru i dramatično smanjimo rashode, a ne smemo da dižemo poreze, jer bi to dodatno umrtvilo privredne aktivnosti. Da li će odgovor biti: nećemo ništa da zamrzvamo, da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << smanjujemo potrošnju, smanjujemo administraciju, jer to narod obožava to čuje", pita Vučić.

On najavljuje razgovore sa premijerom Ivicom Dačićem čija se partija protivi preporukama MMF-a i poručuje: "Moramo da razgovaramo o tome, da vidimo kako da izlečimo srpsku ekonomiju, pa makar i izgubili naredne izbore."

Vučić najveću opasnost za srpsku ekonomiju vidi među onim ljudima čije se poslovna genijalnost, kako kaže, "svodila da preko političara uzimaju kredite kojim bi otplaćivali prethodne kredite. Njihov moto je glasio - kada pozajmiš dva miliona onda je to tvoj problem, a kada pozajmiš preko 20 miliona onda je to državni problem".

On ipak ne veruje da će hapšenja čelnih ljudi Galenike dovesti do turbulencija u vladi i ističe: "Mi radimo svoj posao i biće još iznenađenja u narednom periodu."

"Bio sam naivan kada sam pomislio da niko ne želi da zaštiti gospodina Šarića"

U razgovoru za NIN Vučić navodi i da će biti "veoma nezadovoljan" ako uskoro ne bude uhapšen Darko Šarić.

"Bio sam pomalo naivan kada sam pomislio da niko ne želi da zaštiti gospodina Šarića, ali sam pogrešio. Ali kažem da su naivni i oni koji misle da će država Srbija mirno sedeti i čekati."

(Tanjug/NIN)

Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljevic/AV

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.