Izvor: B92, 14.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Bomba na kuću radikala

Novi Sad -- Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić izjavio da je na kuću funkcionerke te stranke bačena eksplozivna naprava.

Vučić je danas u parlamentu izjavio da je bačena eksplozivna naprava na kuću sekretarke Opštinskog odbora SRS-a u Novom Sadu Smiljane Kočić. Vučić je kazao da je eksplozivna naprava podmetnuta posle višednevne pretnje različitih stranaka u Novom Sadu, pre svega, kako je rekao, Demokratske stranke. Policija je saopštila da se još ne zna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uzrok požara.

Vučić je kazao da je na kuću Smiljane Kočić i 25. decembra prošle godine bačen Molotovljev koktel. Vučić je sa skupštinske govornice zatražio od policije i premijera Vojislava Koštunice da rade svoj posao.

Kuća Smiljane Kočić u Kaću jutros je potpuno izgorela u požaru, a SRS je ranije saopštio "da je požar podmetnut i da iza njega stoji politička pozadina".

Prema Vučićevim rečima, Smiljana Kočić je uspela da sa mužem iskoči sa drugog sprata i tako se spase.

"Najoštrije osuđujemo kriminalan čin i smatramo da iza njega stoji politička pozadina. Netrpeljivost i mržnja kojima su poslednjih dana izloženi članovi SRS-a mora se zaustaviti, jer će u suprotnom doći do teških političkih posledica po stabilnost Novog Sada i Vojvodine", saopštila je Srpska radikalna stranka.

Još nepoznat uzrok požara

Novosadska policija saopštila je da još nije utvrđen uzrok požara u kući i ugostiteljskom objektu Smiljane Kočić, u Kaću, pored Novog Sada.

"Pregledom mesta događaja na kojem je izbio požar, utvrđeno je da nije bilo strujnih instalacija i izvora toplote koji su mogli prouzrokovati požar", navodi se u saopštenju i dodaje da policija nastavlja istragu.

U požaru je izgorela terasa i deo ugostiteljskog objekta koji se nalazi u sklopu porodične kuće Marinka i Smiljane Kočić.

Požar je zahvatio i krovnu konstrukciju i potkrovlje, u kojem su živeli supružnici Kočić, nakon čega su oni iskočili kroz prozor. Tom prilikom, Marinko Kočić je doskočio na staklo i povredio taban. On je novinarima kazao da ne može da nasluti ko je mogao da izazove požar. "Imamo širok krug prijatelja i poznanika, ali nemamo neprijatelja. Zaista mi nije jasno ko je to mogao da uradi", kazao je Marinko Kočić.

Gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, takođe iz SRS-a, apelovala je na policiju da reaguje "izuzetno brzo" i da otkrije "počinioce i organizatore". "Očekujemo od policije da reaguje izuzetno brzo, što umeju, kada hoće, i što su nedavno u Novom Sadu i pokazali", kazala je Gojkovićeva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.