Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost regiona

Izvor: RTS, 11.Maj.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost regiona

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa evropskom komesarkom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća Elžbijetom Bjenkovskom izrazio je bojazan da će poruke i ideje o stvaranju "Velike Albanije", koje dolaze iz Prištine, ugroziti regionalnu stabilnost.
Aleksandar Vučić i Elžbijeta Bjenkovska razgovarali su o evropskom putu Srbije, problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u dijalogu sa Prištinom i podršci EU Srbiji kroz programe za podršku malim i srednjim preduzećima.

"Ključni spoljnopolitički prioriteti Srbije su članstvo u EU, regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja. Srbija je kredibilan partner Evropske unije", naglasio je Vučić.
Izrazio je bojazan da će nedavne poruke i ideje o stvaranju "Velike Albanije", koje dolaze iz Prištine, usporiti dijalog i ugroziti regionalnu stabilnost, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.
Evropska komesarka je čestitala premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.
Bjenkovska je istakla da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je neophodno raditi na održavanju mira i dobrosusedskih odnosa.
Pozdravila je i ekonomske promene koje je srpska vlada sprovela i naglasila da je neophodno raditi na privatizaciji velikih javnih preduzeća.
Premijer je istakao da veruje da je region Zapadnog Balkana spreman za dublji oblik ekonomske integracije kroz uspostavljanje jedinstvenog tržišta, što bi podiglo konkurentnost regiona u celini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost

Izvor: B92, 11.Maj.2017

Beograd -- Predsednik Vlade Aleksandar Vučić izrazio bojazan da će poruke i ideje o stvaranju velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, ugroziti regionalnu stabilnost...On se danas sastao sa evropskom komesarkom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća Elžbijetom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.