Vučević primio ambasadora Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević primio ambasadora Irana

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Gradskoj kucći ambasadora Islamske Republike Iran u Srbiji Madžida Fahim Pura i tom prilikom istakao da su prethodnih nekoliko godina odnosi dve zemlje znatno unapređeni, kao i saradnja ambasade te zemlje sa Gradom Novim Sadom.

Vučević je posebno istakao sjajan učinak ambasadora Fahim Pura u predstavljanju svoje zemlje i pohvalio rad iranske ambasade, koja, kako je ocenio, poseduje jasnu strategiju i precizno određene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ciljeve.

Ambasador Irana je izrazio posebno zadovoljstvo što su Novosađani u više navrata imali priliku da se u okviru raznih manifestacija upoznaju sa iranskom tradicijom, kulturom i običajima, odnosno da se u neposrednom kontaktu susretnu sa iranskom kulturnom baštinom.

Sagovornici su se složili da će na polju kulture saradnja u narednom periodu ići samo uzlaznom putanjom zahvaljujući odličnoj komunikaciji Ambasade, Grada i Iranskog kulturnog centra.

Vučević i Fahim Pur saglasili su se da postoje brojne mogućnosti za unapređenje saradnje na međuregionalnom i međugradskom nivou dve zemlje, kao i da je važno da gradovi dve zemlje kontinuirano razmenjuju iskustva, kako bi se stvorila osnova za realizaciju konkretnih projekata.

Tokom razgovora posebno je razmatrana mogućnosti saradnje u dve oblasti privrede, a to su poljoprivreda i turizam, a Vučević je istakao da bi učešće Irana na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu mnogo doprinelo prezentaciji potencijala te zemlje koji su, kako je naglasio, nesporni.

Gradonačelnik Novog Sada je podržao i inicijativu za konstituisanje konzorcijuma poljoprivrednih preduzeća za trgovinu poljoprivrednim proizvodima u kojem bi se nalazile i novosadske kompanije iz te oblasti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.