Izvor: B92, 19.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučetić: Moram da se uzdržim od svih komentara

Beograd -- Predsednik Ustavnog suda Srbije, Slobodan Vučetić, nije želeo u četvrtak da komentariše da li je u skladu sa najvišim pravnim aktom rasprava koja se u parlamentu vodi o poništavanju odluke o izboru Kori Udovički i izboru novog guverneru, iako je aktuelni guverner i dalje na toj funkciji. Vučetić je objasnio da ne može da daje izjave s obzirom na to da je u skupštini u toku rasprava, a i zbog toga što su, s tim u vezi, najavljene neke procedure pred Ustavnim sudom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << On je naglasio da sudu nije stigla nijedna od najavljivanih predstavki o tom pitanju: "Ustavno sudu nije stigla nikakva predstavka niti od gospođe Udovički niti od drugih koji su najavljivali. Tek kad to dobije, sud će ocenjivati da li je nadležan za takve slučajeve. U toku je procedura u skupštini, najavljene su predstavke sudu i samim tim se moram uzdržati od svih komentara".

Vučetić je dodao i da će eventualna inicijativa o ustavnosti skupštinske rasprave, ako stigne u Ustavni sud, imati prednost, odnosno da će biti rešavana u ubrzanom postupku s obzirom na naglašen politički značaj i interes javnosti za tu temu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.