Vučetić: Blanko ostavke troje poslanika SNS - pravno nevažeće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučetić: Blanko ostavke troje poslanika SNS - pravno nevažeće

BEOGRAD - Bivši predsednik Ustavnog suda Srbije Slobodan Vučetić izjavio je danas da su blanko ostavke za troje poslanika Srpske napredne stranke, bivših radikala, pravno nevažeće.

Vučetić je za radio Indeks rekao da te ostavke neće važiti sve dok se ne donese poseban zakon koji bi uredio načine i uslove njihovog usvajanja.

"Pošto takav zakon nije donet, ni jedna blanko ostavka poslanika u Skupštini nije pravno valjana, svi mandati su u rukama poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i niko poslaniku na zakonit način ne može oduzeti mandat", rekao je Vučetić.

On je napomenuo da čak i kad bi Administrativni odbor oduzeo ta tri mandata poslanicima, oni bi se uspešno mogli obratiti Ustavnom sudu da im ih vrati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.